Korps går til teatret

Viggja musikkorps og Buvik musikkorps har meldt seg til Trøndelag Teaters forestilling Ubu som er en vilter teaterlek som spilles i januar/februar neste år.  Foto: ARKIV

Kultur

Musikkorps inviteres til Trøndelag Teaters forstilling Ubu som spilles på hovedscenen i januar og februar 2018. I følge teateret inviteres hele Trondheims lokalbefolkning til å være med på scenen i det som kalles Ubus parade.

Engasjement

- Vi søker etter ulike grupper og enkeltpersoner som ønsker å fronte en sak, synliggjøre et engasjement, opptre akrobatisk, trylle eller fremføre triks av ymse slag. Altså alt mellom himmel og jord – til ære for Ubu skriver teateret i ei pressemelding.

Spesielt søker de musikkorps som skal opptre på hver forestilling som spilles fra 15. januar til 24. februar. Premiere er 19. januar.

For Ubus parade er nemlig et opptog som ligner folketoget på 17. mai. Og der spiller musikkorpsa en helt naturlig og nødvendig rolle. Ingen 17. mai uten korpsmusikk.

Musikkkorpsa som melder seg på forestillinga, oppfordres til å markere sine særegenheter gjennom uniformer/kostymer, plakater, effekter/ rekvisitter eller lignende.

Rebelsk teater

Ifølge teateret markerer forestillinga Ubu av Alfred Jarry en revolusjon i dramahistorien. Slik sett er den en forløper til surrealismen og absurdismen. Når teateret gir seg i kast med disse vanvittige tekstene om Ubu kan vi forvente et sirkus og en rebelsk teaterlek av de sjeldne!

Blant våre lokale korps som ønsker å gå til teateret, står felleskorpset Viggja og Buvik musikkorps allerede på spilleplanen.