Filmtipset

Slipp Jimmy Fri

Den første norske helaftens dataanimerte spillefilmen.

Trailer for «Slipp Jimmy Fri».

Kultur

«Slipp Jimmy Fri» er en norsk animasjonsfilm fra 2006, laget av tegneserieskaperen Christopher Nielsen – bror til Joachim Nielsen. Her møter vi blant andre fire trøtte typer, tre gangstere, fem veggiser, og en million grunner til å slippe fri en narkoman elefant.

Odd, Geir, og Kælle (kjent fra TV-serien «To trøtte typer») sitter raka fant i leiligheta når den gamle vennen deres, Roy-Arnie, kommer inn og gir dem tilbud om jobb som dyrepassere på et ganske slitent sirkus. Blant de mange attraksjonene, finner vi den narkomane sirkuselefanten Jimmy, som Roy-Arnie har et litt merkelig forhold til, alt sammen tatt i betraktning.

Og alt er ikke som det skal være, selv ikke for trøtte typer eller sirkuselefanter. Roy-Arnie har nemlig samemafiaen i hælene, samt en hardcore straight edge gjeng med veganere og dyrevernere. Etter en kveld hvor alt som kan gå galt går galt, blir Jimmy sperra inne nede i byen, og det blir opp til de trøtte typene å redde ham, samtidig som samene leter etter dem, og dyrevernerne vil slippe Jimmy fri.

Roy-Arnie & co. får frigjort Jimmy og tar ham med inn i en lastebil og kjører til fjells, men den narkomane elefanten har noia til tusen og får bilen til å krasje, før han stikker ut på vidda, med guttene etter, vel å merke etter at de har fått summa seg litt.

Oppe på vidda finner vi også noen elgjegere fra Trøndelag, samemafiaen, og dyrevernerne, hvor de to sistnevnte gruppene har fulgt etter. Samene fordi Roy-Arnie skylder spenn, dyrevernerne for å gjøre Jimmy til sin kampsak.

Hvem rekker frem først, og hvordan går det med narkomane Jimmy, og hva har den elgen å gjøre med det hele? Se den helsprø filmen, og finn det ut selv.