Oktoberrock blir «septemberrock»

Divin' Ducks er klar.

Neste års Oktoberrock er flyttet til september  Foto: Anders Aasegg Morken

Kultur

På grunn av den store NATO-øvelsen flyttes Oktoberrock til september neste år. Lørdag 8. september er altså datoen oktoberrockgeneral Olav Berg har satt på neste års endagsfestival i Orklahallen.

- Arbeidet med Oktoberrock må starte i god tid før jul, men i år fikk vi ikke komme i gang i og med at det har vært uavklart om den store NATO-øvelsen vil legge beslag på Orklahallen hele oktober neste år. Ut i fra de signalene vi har fått, ser vi det som sannsynlig at deler av hallen blir leid ut til NATO, selv om ingen ting er bestemt enda. Vi har fått beskjed om at ei endelig avgjørelse fra kommunen ikke vil bli tatt før over nyttår, og derfor valgte vi å legge neste års arrangement til 8. september, som altså er i forkant av den store øvelsen., opplyser Berg.

Divin' Ducks

Og Berg har ikke ligget på latsiden etter at beslutningen om å flytte arrangementet i tid ble tatt tidligere denne uka. Billetter er allerede lagt ut for salg, og fredag ettermiddag var også det første bandet klart.

- Ut fra tilbakemeldinger fra publikum, så har vi booket Divin' Ducks. Bandet spilte på Oktoberrock i 2016, og mange har kontaktet meg med ønske om å få de tilbake neste år. Det er nå på plass, og flere band vil bli sluppet etterhvert, sier Berg, som er glad for at neste års arrangement nå endelig er spikret.

- Billetter til Oktoberrock har i flere år vært en attraktiv julegave for mange, og ikke minst derfor var det viktig å få dette på plass nå før jul.