Ingeborg Walther som konkurrerte mot Thomas Løseth i Voice på TV2, synger på Orkangerdagene lørdag 23. juni. Fredag 23. mars deltar hun med samme Løseth i Beat for Beat på NRK.

Kommer hjem

Orkangerdagene har flere ganger lyktes med å hente hjem artister til kulturdagene som har vært arrangert siste uka i juni hvert år siden 2000. Blant de hjembårne stjernene har trolig Solveig Slettahjell vært størst gjennom tidene.

Langt i Voice

- I år har vi vært så heldige å få Ingeborg Walther til å holde konsert på Nedre Rømme lørdag 23. juni, forteller primus motor for Orkangerdagene siden 2000, Knut Even Wormdahl.

Før konserten på Nedre Rømme skal hun synge på Byfesten i Orkanger sentrum.

Vi møtte Ingeborg Walther i siste høsts Voice hvor hun gjorde en svært flott figur og gikk langt inn i finalerundene. Voice ble som kjent vunnet av Thomas Løseth fra Orkdal som deltar sammen med Ingeborg Walther i Beat for Beat som går på NRK fredag 23. mars.

Når det gjelder Ingeborg Walthers tilknytning til Orkdal, så er hun ikke selv vokst opp på Orkanger. Det har derimot hennes mor, Ingrid Lorentzen Walther. Ingeborgs mormor, Milling Lorentzen, bor fortsatt på Orkanger og er ifølge Knut Even Wormdahl, som nærmeste nabo til Nedre Rømme å regne.

Orkangerdagene 2018 som varer fra 15.juni til 24. juni, har «Orkdalsfjorden» som hovedtema og har ellers som vanlig, et rikt og mangfoldig kulturprogram.