25 av 700 fikk bankstipend

Michael Aspli fikk Sparebank 1 SMN sitt talentstipend på lørdag.  Foto: Arkiv

Kultur

Danseren Michael Aspli fra Orkdal var en av 25 ungdommer som fikk Sparebank 1 SMN sitt talentstipend lørdag kveld. I en alder av 21 år drømmer Michael Aspli fra Fannrem om å etablere sitt eget dansekompani og bygge bru mellom ulike dansesjangre og kunstformer.

25 av 700 søkere

Lørdag kveld var han en av 25 ungdommer som mottok talentstipend fra Sparebank 1 SMN. Til sammen ble det delt ut 600 000 kroner i stipend til unge talent innen idrett, kultur og samfunn fra Trøndelag og Nordvestlandet.

Dette var 21. gang banken arrangerte prisutdelingen som fant sted i bankens hovedkontor i Trondheim. Siden første stipendutdelingen i 2003, har SpareBank 1 SMN delt ut 11,5 millioner kroner til unge talent.

Ved årets utdeling mottok banken nær 700 søknader fordelt på kategoriene samfunn, idrett og kultur. Utvelgelsen av vinnerne ble foretatt etter nøye vurdering av fagjuryer. De tre hovedstipendvinnerne i hver kategori fikk 50 000 kroner, mens de øvrige vinnerne fikk 20 000 kroner.

Løfte fram talent

Ifølge banken er målet med talentstipendet å løfte fram, utvikle og inspirere unge talent fra Trøndelag og Nordvestlandet, slik at de lettere kan nå sine mål.

Hvert år pleier banken å gi av sitt overskudd til allmennyttige formål. I de siste ti årene har banken delt ut mer enn 650 millioner kroner til gode formål i regionen.