Lørdag 26. mai er det sesongåpning for Thamshavnbanen, med et variert program både på Løkken og Svorkmo.

Både på Løkken stasjon og på Svorkmo stasjon vil det være mye som foregår denne dagen, som en markering av at museumsjernbanen kommer i gang med togkjøringa for sommeren.

Togmateriellet er klargjort og vil bli oppstilt ved Løkken stasjon, hvor museumsbestyrer Torbjørn Lefstad foretar åpninga. Det kommer veteranbiler, og reisende i kostymer fra ulike tidsepoker vil blande seg med publikum. Alle som har lyst oppfordres til å stille i tidsriktig antrekk.

Løkken musikkorps skal spille, og Bergmannsteateret opptrer med noen sanger. Otto Dragseth kommer med sin 1919 Chevrolet og to passasjerer som skal med toget.

Det blir salg av kaffe og jernbanesnurrer, åpent museum og togavgang til Svorkmo. Toget tur/retur har stopp ved bautaen i Klinglien.

Programmet på Svorkmo består av lavvo med bålpanne i regi 4H, og salg av vafler og kaffe. Storkvikne gård og Thamsriket kommer til å være til stede med salg av produkter. Det blir leker, konkurranser og musikkinnslag. Løkken musikkorps spiller også her, og veteranbilene kommer.

Løkken musikkorps skal spille under åpninga. Foto: Lillemor Hestvik