Orkangerdagene arrangeres mellom 15. juni og 24. juni. Onsdag ettermiddag sørget en lokal versjon av rockens rockebestemor, Tina Turner, for at kveldseventementet på Nedre Rømme tok av med et skikkelig rockesmell.

– Gjør klar for halvannen times Tina Turner-show, fra Selbu, lød introduksjonen fra konferansier, Odd Ustad.

Rockekonferansier Odd Ustad ønsket velkommen. Foto: Erik Eikebrokk

Det gikk ikke lang tid for den originale utgaven av 79 år gamle Tina Turner var glemt. Onsdagskveldens queen of rock gjorde seg uforglemmelig glamorøs i en rød kjole som var akkurat lovlig lårkort, og med en stemme med trøkk i.

– Vi skal gi dere et innblikk i Tina Turners verden. Hun blir 80 år gammel neste år, men jeg er ikke så gammel enda, sa vokalist Wanja Løvø foran bandet på sju; fem herrer og to korister, blant sistnevnte; søsteren Aina.

«Dagens talent»

Før de første amerikanske rocketonene rakk å lyde fra høyttaleranlegget, hadde konferansier Ustad vært på farten flere ganger allerede.

– Hjertelig velkommen, godtfolk, sa Ustad første gang, og påstod at han ikke hadde sett noen av de fremmøtte fra før.

Publikum lo ironisk, og dermed var stemningen satt.

Ine Hovde Pedersen åpnet ballet, og fikk heder, ære og gavekort som «dagens talent». Foto: Erik Eikebrokk

Som oppvarming til kveldens to hovedattraksjoner; hyllesten til Tina Turner, og Orkdal storband, ble Ine Hovde Pedersen applaudert opp på scenen. Der fremførte hun den klassiske «Air on a g-string» på fløyte.

– Eller luft på en g-streng, for de som er med på den, sa Ustad, nå også med komikerfilter.

Men publikum var med på notene, og overøste kveldens åpningsartist med velfortjent applaus. Samtidig fikk Hovde Petersen heder som «dagens talent» og gavekort på Oti-sentret med på kjøpet.

Slager og lager

Etter en kort presentasjon av rockedronningas biografi, var det på tide å åpne showet med Tina Turners - eller Anna Mae Bullock, som hun het den gangen - gjennombruddslåt «A fool in love». Deretter kom slagerne på løpende bånd; Ain't no mountain high enough, We don't need another hero og James Bond-låta Golden eye.

– All the girls they gather around him. If I had him I wouldnt let him out, sang Løvø fra scenen, nå i nytt antrekk for anledningen, i en kjole av sort og gull, men stadig like lårkort.

Onsdag kveld var Wanja Løvø «ganske enkelt best». Foto: Erik Eikebrokk

Men nå var det ikke en mannlig hero publikum samlet seg rundt, det var den Orkangerfødte Selbu-jenta i Tina Turner-drakt.

«Simply the Best»

For det tok ikke lengre tid enn dét før mobiltelefonene var oppe, og serverne til Facebook, Instagram, Snapchat og Telenor må ha vært nær ved å gå varme, og Mark Zuckerberg må ha spurt seg hva i all verden er det som skjer på et relativt lite sted sør for Trondheim...

Mark Zuckerbergs Facebook-server må ha gått varm. Foto: Erik Eikebrokk

Da turen endelig var kommet til slageren som alle ventet på, og alle sang med på, var det starten på slutten for STs reporter.

– Simply the best, better than all the rest, sang Løvø sammen med hundretalls feststemte orkdalinger, på vei inn i de sene nattetimer.

Onsdag kveld var rockens dronning helt konge på Nedre Rømme.