Familien Søsveen Snekvik i Børsa får besøk av noen av Europas beste musikere når de åpner hjemmet sitt for hjemme-hos-konsert lørdag 29. september under Trondheim kammermusikkfestival.

Moro å få til

På bakgrunn av fjorårets hjemme-hos-suksess hos familien i Flataune/Johansen i Snøfugllia i Buvika, ønsket Trondheim kammermusikkfestival også i år å finne et godt egnet hjem i Skaun for å arrangere en hjemme-hos-konsert. Godt egnet betyr at det må være romslig med plass, det må være et godt flygel tilgjengelig, og det må selvsagt være et hyggelig og gjestfritt vertskap som gjerne ser at stua blir fylt til randen.

Det har de altså lyktes svært så godt med da Liv Randi og Nils Arne Snekvik i Gråbakkan 13 i Børsa stiller som vertskap. De har husrom, og de har et godt flygel.

- Vi synes det er veldig moro at vi får til dette. Spesielt ettersom vi regner Liv Randi som en av våre egne ettersom hun av og til vikarierer som organist, sier kulturkonsulent Steinar Haugen som roser samarbeidet med Trondheim kammermusikkfestival.

- De er en veldig fin gjeng å samarbeide med, sier han.

Høyst internasjonalt

Det er ikke kjent hvilket ensemble som kommer for å holde konsert hos familien Søsveen Snekvik. Det som er sikkert, er at det er en av Europas beste klavertrio som deltar på Trondheim International Chamber Music Academy.

Samme dag og fra samme akademi kommer det også en klavertrio for å spille matinékonsert i Thamspaviljongen på Orkanger

- Lista ligger høyt da det er de beste som blir plukket ut for å delta i denne konkurransen, sier Haugen som synes det er stor stas å få til et slikt unikt og intimt tilbud i kommunen der han jobber som kulturkonsulent.

- Her er musikere fra Italia, Slovenia, Frankrike, Spania, Sveits, Kina og Nord-Amerika. Det er høyst internasjonalt, sier Haugen som håper folk kjenner sin besøkelsestid denne siste lørdagen i september.

Liv Randi og Nils Arne Snekvik inviterer til hjemme hos- konsert.