«Terkel i knipe» (originalt «Terkel i knibe») er en dansk animasjonsfilm for ungdom fra 2004 basert på en radioføljetong av Anders Matthesen. Den originale danske er god nok, men det er den norske dubben (alle stemmer gjort av Aksel Hennie!) som gjør det for meg. Manuset ble for øvrig oversatt til norsk av Esben «Dansken» Selvig, og det er jo litt morsomt for en Klovner i Kamp-fan som meg.

Her møter vi Terkel, en gutt som går i sjetteklasse og bor sammen med foreldrene sine, Beate og Leon, som hele tiden krangler, og en lillesøster, Rita. Han er bestevenn med Jason – som alltid går rundt med et jernrør – og mobbes av to gutter i klassen kalt Sten og Saki. Men ikke for det, Sten og Saki er fæle til å mobbe generelt, spesielt en overvektig jente ved navn Doris, kalt Feite-Doris, som er forelsket i Terkel.

Terkels klasse får en ny lærer som heter Gunnar, etter at den forrige læreren plutselig forsvant. Første gang de to møtes, har Terkel ved et uhell akkurat satt seg på en edderkopp, noe Gunnar kommenterer.

Gunnar tar med klassen på tur hvor de skal studere salamandere, men han har en baktanke … Han har nemlig stjålet mobilen til Jason, og bruker den til å sende trusler til Terkel, som blir livredd og løper til Gunnar for hjelp.

Filmen er fullspekket av herlige sanger, som «Stikk av ditt svin», «Hva med deg sjæl», «Paranoia» (av Klovner i Kamp, som for øvrig har et cameo her), og «Onkel Stuart».