Uke 6:

Ukens filmer på Orkdal kino

Denne uken kan dere se «Rive-Rolf krasjer Internett» og «Green Book» på Orkdal kino.
Kultur

Søndag og torsdag

«Rive-Rolf krasjer Internett», eller «Ralph Breaks the Internet» som den egentlig heter, er en av de morsomste animasjonsfilmene fra Walt Disney Studios. I denne oppfølgeren til «Rive-Rolf» fra 2012 forlater våre venner, Rive-Rolf og den unge bråkmakeren Vanilje von Sukkertopp, den trygge spillarkaden og begir seg ut i den ukjente, spennende, og ekspansive verdensveven, som kanskje bryter sammen etter et besøk av Rive-Rolf. Vennene setter alt på spill når de reiser ut i det verdensomspennende internettet på jakt etter en erstatningsdel, slik at Vaniljes spill skal overleve i arkaden. De må stole på Internetts innbyggere, Netizens, i jakten på den utdaterte delen, og med hjelp av Yesss – hovedalgoritmen for en av de mest populære nettsidene, samt den supertøffe racerbilsjåføren Shank – fra det populære «Slaughter Race», legger de ut på en reise som aldri kan «ctrl+alt+del».

«Green Book» handler om en italiensk-amerikansk dørvakt, Tony Lip, som i 1962 får jobb som sjåfør for en afroamerikansk klassisk pianist, Dr. Don Shirley, og sammen dra de på turné gjennom sørstatene i USA. Tony finner raskt ut at han fikk jobben på grunn av sin fortid som dørvakt, og blir sjokkert vitne til virkeligheten for svarte amerikanere i de segregerte sørstatene. Don gjengjelder lojaliteten gjennom å hjelpe Tony med å skrive sine daglige kjærlighetsbrev til kona si hjemme i Brooklyn. De kunne ikke vært mer forskjellige, og det tar sin tid før de finner felles grunn. Alt i alt er dette en varm og morsom film, inspirert av en sann historie om et unikt vennskap.