Heftig rytmer på en iskald dag

Åsbjørg Ryeng på bandoneón og Martin Casal på gitar sørget for latinamerikanske rytmer på Tangen denne uka.  Foto: Eivind Stende

Kultur

- Vi har ei målsetting om at vi i løpet av Vinterkulturuka skal legge til rette for unike kulturopplevelser. Konserten Tango på Tangen, var en slik, sier Steinar Haugen, fagleder for kultur i Skaun kommune.

Unikt samspill

Han framhever det unike samspillet musikerne imellom og i kontakt med publikum.

- Dette var en ny musikkform for seniorene på Tangen. Det var tindrende øyne og lyttende seniorer, det var Argentina og sensualitet på en gang, presentert av fremragende musikere. Og stemningen var litt sånn «magisk», sier Haugen.

Fengende rytmer

Ifølge Eivine Stende, som er blant de lokale seniorene, var det smekkfullt med tilhørere da leder for Buvik pensjonistforening, Birger Paulsen, ønsket velkommen til tango på en iskald tirsdag i januar.

Og dermed kunne de to tangomusikerne, trondheimsjenta Åsbjørg Ryeng og argentineren Martin Casal, sette i gang tangorytmene; Åsbjørg på bandoneón, en type trekkspill som ble konstruert i 1846, og Martin på gitar.


Varm med Trondheimsolistene

Det er ingen som måler seg med Trondheimsolistene når de stemmer i.

 

- Det ble en times konsert med fengende rytmer, tangoinspirerte slagere, men også melodier med vals og annen god rytme i et kjempemessig samspill mellom Åsbjørg og Martin, sier Stende.