Duundrama til Hemne

Turnéteateret i Trøndelag gjester søndag Hemne. Denne gangen er det forestillingen Gud smiler som står på plakaten

På scenen står Emilie Mordal og Kristoffer Hjulstad.  Foto: Turnéteateret

Kultur

Med forestillingen Gud smiler, fullfører Turnéteatret i Trøndelag sin Duun-trilogi. Dette er nemlig den tredje boka av Olav Duun som teateret dramatiserer. Felles for dem alle, er at disse bøkene er blant Duuns minst kjente.

Etter premieren 26.2 i Verdal sender turnéteatret forestillingen til hele Trøndelag.

Tro på livet

- Dette er teater i sin enkleste og mest kraftfulle form, der fokus er på handlingen og teksten. Gud smiler handler om ei urokkelig tro på at livet vil deg godt, sier teatersjef Nora Evensen.

Det er den tidligere teatersjefen ved Det Norske Teatret og Trøndelag Teater, Otto Homlung, som både har dramatisert og regissert forestillingen.

- Olav Dunn er av verdens fremste forfattere. Han er ikke dramatiker, men veldig velegnet for dramatisering. Det er så mye underfundig og svart humor hos Duun. Hver setning står som påler, sier Homlung.

Gud Smiler er blant de siste bøkene til Olav Duun og ble utgitt i 1935, tre år før Medmenneske og fire år før han døde. Forestillingen skiller seg dermed fra de to foregående forestillingene, På Tvert og Hilderøya, som har vært basert på tidlige bøker.

LES OGSÅ: Delte ut tre stipender.

- Dette er teater i sin enkleste og mest kraftfulle form, sier teatersjef Nora Evensen 

 

Trønderske skuespillere

På scenen møter vi Emilie Mordal og Kristoffer Hjulstad. Emilie Mordal er født og oppvokst i Klæbu og avslutter akkurat et engasjement ved Oslo Nye der hun har spilt hovedrollen som Selma i storsuksessen Snøfall. Det er første gang Emilie Mordal er tilknytta Turnéteatret. På scenen sammen med Emilie står Kristoffer Hjulstad, opprinnelig fra Harran og har gått på Nord Universitets skuespillerutdanning. Kristoffer har hatt flere roller på Turnéteatret, senest som Sigurd i Snøhula. Mange husker dessuten Kristoffer som Prins Filiokus i Rebella Hex eller som Ole i Reisen til Julestjernen.

Forestillingen har nykomponert musikk av Asgeir Skrove.

LES OGSÅ: Publikum måpte da de så Lisas tegninger.