To av nittitallets største rockeband til Borggården

The Cardigans og The September When kommer til Olavsfestdagene i Trondheim i sommer.

The September When ble dannet på tuftene av Mods, og var på slutten av åttitallet frem til midten av nittitallet et av de mest populære rockebandene i Norge. 

The Cardigans er en av Sveriges største musikalske suksesser. 

Kultur

Olavsfestdagene er en kirke- og kulturfestival som arrangeres i Trondheim rundt olsok hvert år. Festivalen foregår over hele byen, blant annet i Nidarosdomen og på en utescene i Borggården ved Erkebispegården. Orkestre, band, kor og flere opptrer for både tilreisende og fastboende publikum.

Det arrangeres også historisk marked med markedsspill, gjøglere, og handel i Borggården, samt en mengde aktiviteter for barn og unge; ridderturnering; gudstjenester; kurs; foredrag; pilegrimsprogram med mer. Festivalen er en knutepunktfestival med nasjonal status, og har som oppgave å ivareta den kirkelige olsokfeiringen i Nidarosdomen; Olavsdyrkinga.

Fredag 2. august blir det dobbeltkonsert med to av Skandinavias største rockeband fra 90-tallet, nemlig …

Størst etter Abba

The Cardigans er et svensk rockeband bestående av vokalist Nina Persson, gitarist Peter Svensson, trommeslager Bengt Lagerberg, bassist Magnus Sveningsson, og keyboardist/akustisk gitarist Lasse Johansson. Bandet ble startet i Jönköping i 1992 av Svensson og Sveningsson.

De har hatt mange hits opp gjennom årene, blant andre «Lovefool», «Erase/Rewind», og «My Favourite Game», samt «Burning Down the House» som de gjorde sammen med Tom Jones. Fra 1994 til 2005 gav de ut seks studioalbum, tre samlealbum, og et hav av singler.

Direkte fra Stavanger

The September When er et rockeband fra Stavanger, tuftet på restene av Mods, og ble startet i 1987 av vokalist Morten Abel, keyboardist Helge Hummervoll, og gitarist Tor Øyvind Syvertsen. De tre hadde spilt sammen i Mods gjennom første halvdel av 1980-tallet. Navnet hentet de fra en TV-sketsj der komikeren Lenny Henry (i drag) parodierte Gladys Knight and the Pips' versjon av låta «Try To Remember» (…that kind of September when …).

De gav ut fem studioalbum – hvorav tre toppet VG-lista, to samlealbum, en EP, og flere singler. De ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1993, før de ble oppløst i 1996. De var gjenforent igjen fra 2008 til 2011, og nå igjen i 2019. Noen av deres mest kjente sanger er «Cries Like a Baby», «Bullet Me», «Wish for Warm July», og «Can I Trust You».

I dag består de av Abel, Hummervoll, trommeslager Stene Osmundsen, bassist Gulleiv Wee, gitarist Nikolai Grasaasen, og gitarist Geir Sundstøl.

— Jeg er lettantennelig, sier Morten Abel i en pressemelding fra Olavsfestdagene.