Filmtipset:

Bohemian Rhapsody

En av de beste filmene om et rockeband.

Trailer for «Bohemian Rhapsody».

Kultur

«Bohemian Rhapsody» er en hyllest til Queen, musikken deres, og den ekstraordinære vokalisten Freddie Mercury (spilt ganske overbevisende av Rami Malek) – som trosset stereotyper og ble en av verdens mest elskede entertainere. Det er også en biografisk musikkfilm fokusert på Mercurys liv frem til og med Live-Aid-konserten på Wembley Stadium 13. juli 1985, seks år før han døde av AIDS-relatert lungebetennelse.

Filmen, som er regissert av Bryan Singer, er en britisk-amerikansk samproduksjon mellom 20th Century Fox, New Regency, GK Films, og Queen Films med Fox som distributør.

Den følger bandets fremgang gjennom deres ikoniske låter og revolusjonerende lyd – og deres nedtur i takt med at Mercurys livsstil spinner ut av kontroll og som så velger å satse på en solokarriere. Mercury som har lidd sterkt uten samarbeidet med Queen klarer til slutt å samle bandet til en triumferende gjenforening ved Bob Geldofs Live Aid, hvor Mercury – som står ovenfor en livstruende sykdom – leder Queen gjennom en av de mest fantastiske opptredener i rockemusikkens historie.

Foruten Malek, spilles hovedrollene av Lucy Boynton, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Gwilym Lee. Utover det har Aidan Gillen, Tom Hollander, Allen Leech, og Mike Myers mindre roller.