Filmtipset:

Cheating Death, Stealing Life

Eddie Guerrero slår ut Brock Lesnar og blir WWE Champion i 2004.   Foto: WWE

0

Film

43:29

USA

Kultur

«Cheating Death, Stealing Life: The Eddie Guerrero Story» er en biografisk dokumentar fra 2004 om wrestleren med det store hjertet og mottoet «I lie, I cheat, I steal»: Eddie Guerrero.

Eddie Guerrero ble født inn i Mexicos første sportsunderholdningsfamilie. Hans far, Gory Guerrero, var en mexicansk wrestlinglegende, og før Eddie fylte tyve, var også han en wrestler i Mexico og senere i Japan, og det tok ikke lang tid før han var storfavoritt i den nystartede Extreme Championship Wrestling.

Etter det gikk turen til World Championship Wrestling, hvor Guerreros unike stil passet perfekt. Dessverre ble han holdt tilbake fra rampelyset, og han søkte etter hvert etter noe som kunne fjernet presset fra livet, og begynte å leve hardt og feste enda hardere. Og selv ikke flere overdoser og en nesten dødelig bilulykke kunne få ham fra det. Legene sa at han ikke kunne wrestle mer, og han ville ikke være på beina før etter ett år, men seks måneder senere var han i ringen igjen.

Altfor tidlig, selvsagt, og han begynte å ta smertestillende for å holde ut, og før han visste ordet av det, var han avhengig, både av medisin og alkohol. Han tilbrakte fire måneder på avrusning, men hadde ennå ikke nådd bunnen, og etter en kveld på byen ble han arrestert for fyllekjøring og mistet jobben. Nå var bunnen der. Han hadde mistet alt. Familien, pengene, jobben.

Guerrero tok seg selv i skinnet og returnerte til wrestling, nå som uavhengig, og ble igjen en av wrestlings mest interessante utøvere, og ikke lenge etter tok Vince McMahon kontakt og gav ham en ny sjanse hos World Wrestling Entertainment. Fra det øyeblikket var han innstilt på å ta en dag av gangen, holde seg edru, og gjøre det han kunne for å beholde jobben og få tilbake familien.

Sammen med nevøen Chavo Guerrero, jr. dannet han Los Guerreros hvor ovennevnte motto kom til, og mot slutten av 2004 hadde han fått tilbake alt han mistet, og enda bedre, han ble WWE Champion etter å ha slått ut Brock Lesnar.

Alt i alt er dette en god dokumentar som viser livet til en proff wrestler med et stort hjerte, og hvor lett det er for folk å ramle utenfor, men også hvordan man selv kan ta tak i livet sitt og komme seg på beina igjen, selvfølgelig med hjelp og støtte fra de rundt en, men den viktigste jobben er den man gjør selv. Er man ikke innstilt til å gjøre endringer, kan ikke all verdens guder, venner, eller penger hjelpe deg.

DVD-en kan blant annet kjøpes hos Amazon.