Filmtipset:

Rampage

Trailer for «Rampage».

0

Rampage

Warner Bros. Entertainment

Brad Peyton

  • Dwayne «The Rock» Johnson
  • Naomie Harris
  • Jeffrey Dean Morgan
  • Malin Åkerman
  • Jake Lacy
  • Joe Manganiello
  • Action
  • Adventure

Film

12 år

1t 47min

USA

Kultur

«Rampage» er en hjernedød (ingen fare, dette er kompliment) actionfilm fra 2018. Filmen er basert på spillserien Rampage, som holdt det gående fra 1986 til 2009 for forskjellige konsoller.

Her møter vi primatologen Davis Okoye (Dwayne «The Rock» Johnson), som normalt holder seg unna andre mennesker, men til gjengjeld deler et ubrytelig band med George. George er en ekstraordinært intelligent, albino sølvrygget gorilla, som Okoye har passet på siden George var liten.

Et uautorisert, genetisk eksperiment på en romstasjon fra Energyne går ad undas, og restene styrter mot jorden. Tilfeldigvis i reservatet i Wyoming hvor George holder til. George, samt en ulv (som internett ifg. filmen treffende nok kaller Ralph), blir infisert med patogener fra eksperimentet, og den ellers så følsomme apen blir til et rasende monster av gigantiske proporsjoner. Ralph på sin side, tar livet av flokken sin, samt en liten, privat hær sendt av Energyne for å hente inn ulven – død eller levende.

CIA (eller en lignende organisasjon) dukker opp når George slår seg vrang og Ralph har forlatt reservatet. De får dopet ned apen og tatt ham, samt Okoye og doktor Kate Caldwell (eks-ansatt hos Energyne), med seg på et fly. Dette har også Energyne fått med seg, og de bestemmer seg for å sette i gang en radiofrekvens som kaller dyrene til seg, og så bryter helvetet løs.

Dyrene er på vei mot Energyne i Chicago, og lar ingenting stoppe herjingene sine, og så dukker Lizzie opp …

Det blir en kamp mot klokka, for militæret har bestemt seg for å sende bombefly. Kan det gå bra? Se filmen og finn det ut selv.