Verdenskunstner stiller ut denne våren

Torhild Aukan har hatt utstillinger i både inn- og utland. Lørdag 27. juni åpner hun utstilling i Nr 66 på Orkanger, ei utstilling som varer til 11. juni.  Foto: privat

Kultur

«Tidens elv» kaller billedkunstner Torhild Aukan utstillinga hun åpner 27. april i Orkdal kunstforening sine lokaler Nr. 66 på Orkanger.

Svalbard og Asia

Torhild Aukan har blant annet hatt flere arbeidsopphold på Ny Ålesund på Svalbard, og har også hatt mange kunstsamarbeid og utstillinger i Asia, blant annet i Kina, Japan, India og Thailand. Det er altså en verdenskunstner som vil prege kunstlokalet Nr 66 fra 27. april til 11. juni.

Torhild Aukan er en av de første som ble uteksaminert fra intermedieavdelinga ved Kunstakademiet i Trondheim i 1990. I 1997 hadde hun et 5-års stipend, og jobbet ved grafikkavdelinga med Ove Stokstad som mentor og lærer. Hun har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland og er en velrenommert kunstner.

Jobber utendørs

Aukan jobber ofte utendørs, og er spesielt er opptatt av forholdet mellom menneske og natur. Bildene hennes beveger seg i grenselandet mellom det konkrete og det flytende.

Når hun stiller ut i Orkdal Kunstforening viser hun bilder i fotografiske teknikker, bl.a. en videreføring av cyanotypi på trefiner. Cyanotypi er en av de eldste fotografiske teknikkene som ble oppfunnet av astronomen John Herschel i 1842. Biologen Anna Atkins benyttet noen år senere teknikken for å lage fotogrammer av planter.