UKA-19

Firedobbel spellemannvinner til Storsalen

Emilie Nicolas spiller i Storsalen under UKA-19 18. oktober. 

Emilie Nicolas ble for alvor kjent da hun slapp cover-versjonen av DumDum Boys' «Pstereo» i 2013. Siden har hun vunnet fire spellemannspriser. 

Kultur

I en pressemelding fra arrangørene, kan vi lese at Emilie Nicolas for alvor ble kjent da hun covret DumDum Boys-klassikeren «Pstereo» og laget sin helt egen variant i 2013, som muligens er så langt fra originalen som man kommer, men fin er den, på en helt annen måte enn den gamle rockelåta.

Spellemannyndling

Hun har hatt en god karrierene siden og i oktober står hun på scenen i Storsalen. Hun har vært en yndling hos så vel kritikere som publikum, og da andrealbumet «Tranquile Emile» kom i fjor høst, toppet det listene landet rundt. Albumet gav henne også to spellemannspriser, henholdsvis for «Årets album» og «Årets popartist», noe som gjør henne til en av få artister som har vunnet noe for alle sine utgivelser, med sine to tidligere priser for debutplata «Like I'm a Warrior» fra 2013.

Emilie Nicolas er 31 år gammel og kommer fra Bekkestua, og scenene i Trondheim er ikke ukjente for henne. Hun studerte ved jazzlinja på NTNU og var et av de grunnleggende medlemmene i jazztrioen GURLS.

I pressemeldingen kan vi lese «Med en solistkarriere som kun er knappe seks år gammel, er det ikke noe mindre imponerende at hun står igjen med flere av de gjeveste musikkprisene i landet og en solid fanbase verden over». Det er lett å si seg enig i.

I høst legger hun ut på turné og Trondheim og UKA er et av stoppestedene. Hun er kjent for sitt særegne tekstunivers og serverer både pop, kontemporær RnB, og elektronika. Alt sammen pakket inn i elementer fra jazzen.

En annerledes opplevelse

Med denne turneen introduserer Nicolas Storsalen for en annerledes konsertopplevelse; hele konserten vil foregå sittende.

— Det vil bli mye fest og moro under UKA-19, men med denne konserten ønsker vi å tilby en kontrast. Med sittende konsert og fjorårets beste norske album, ser vi frem til en magisk konsert i Storsalen, sier Gjermund Halsa Øyri, SaSp-sjef (konsertsjef for Samfundet), UKA-19.

Konserten under UKA-19 kan bli et høydepunkt for gamle fans, men har også muligheten til å introdusere en spennende musiker til et helt nytt publikum. At konserten i Nidarosdomen ble solgt ut allerede første dag, viser en enorm interesse for musikken hennes bare i Trondheim og omegn. UKA-19 er derfor stolte over å kunne bekrefte henne som en del av kulturprogrammet.