Orkdaling spiller på VG-lista

For andre gang kommer gratiskonserten til Kristiansten festning.

Celine S. Helgemo har helt siden hun var barnestjerne hatt et rocka og energisk uttrykk. Nå varsler artisten et noe mer moderne og elektronisk uttrykk.  Foto: Julia Nagelstad/NRK

Kultur

Orkdalingen Celine Solemsløkk Helgemo (23) er en av artistene når VG-lista kommer til Kristiansten festning, i Trondheim, onsdag kveld. CELIIN, som hun nå kaller seg, er innleid som gjestevokalist for å synge på låten til en DJ som heter Sjur.

– Frem til jeg skal på, skal jeg drikke ingefærte og puste. Man blir alltid syk når man skal gjøre en større opptreden. Dette er noen ritualer som hører med, så det er mest psykisk, sier hun til avisa Sør-Trøndelag.

Optimist, tross dårlig vær

Til tross for at det er meldt dårlig vær, er Celiin - som hun nå kaller seg - optimistisk før konserten.

– Det er kaldt, kaldt og til tider regn. Så det er litt surt, men det går fint.

CELIIN aka. Celine Solemsløkk Helgemo.  Foto: Anders Skjetnemark

I tillegg til CELIIN og Sjur skal Leona Griffin, Lauren, Stina Talling, Morgan Sulele, Zade King, Isah, Dutty Dior, Tix, Chris Holsten, Skaar, Madden, Peder Elias, Sval og Adrian Sellevoll opptre.

Vant MGP i 2007

23-åringen vant MGP Junior Nordic i Oslo Spektrum i 2007, med sangen «Bæstevænna», etter å ha vunnet Melodi Grand Prix Junior 2007. Låta handlet om bestevennen hennes, Astrid Smeplass.

– Jeg er veldig avslappet før jeg skal på scenen, og det er sjelden. Jeg gleder meg bare. På én måte blir man mer nervøs fordi det er noen andre sin låt, så det er egentlig mer press, men også avslappende at det ikke er min egen låt. Så det er litt både òg, sier hun om nervene.

Dette er andre gang at VG-lista, som er en gratis konsert, spilles på Kristiansten festning.