Rekord og rød løper: – Det er den største torgdagen som har vært

Med rekordmange utstillere og oppholdsvær, var det lørdag duket for torgdag i Rindal. Her så det ut som at både utstillere og besøkende trivdes.
Kultur

Torgdagen i Rindal har vært en tradisjon i mange år, men spesielt for året var at de hadde rekordmange utstiller, forteller ansvarlig Tom Godtland.

– Vi har i år dobbelt så mange utstillere som i fjor. Det har brukt å være rundt 40 stander, men i år har vi opp mot 80, så det er vi veldig fornøyde med.

Sterk dugnadsånd

Godtland forteller at dette er første gang han er ansvarlig, men legger til at det ikke har vært noe problem da det er så mange flinke folk som er med å arrangerer.

– En av grunnene til at vi har så mange deltakere i år, tror vi er fordi vi begynte så tidlig med planleggingen. Vi har en komité som har vært med i mange år, og uten dem så hadde det ikke blitt noe av torgdagen, supplerer Godtland.

Han legger heller ikke skjul på at det er en sterk dugnadsånd blant de engasjerte, og forteller at de får god hjelp av Rindal IL avdeling Håndball.

Kommer tilbake neste år

Også besøkende ser ut til å trives på torgdag. Ekteparet Leif Mads Jonli og Jorid Jonli er begge rindalinger, og har vært på samme arrangement mange ganger tidligere.

– Det som er så fint er at vi ser at mange utflyttere kommer tilbake når det er torgdag. Vi er her nesten hvert år, og synes det er stas å møte så mange kjentfolk, forteller Leif Mads.

Marit og Anita Martinsen er fra Vinjeøra, og forteller at dette er første gang de besøker torgdagen. Og med et nytt bilde fra Inga Dalsegg, var de veldig klare på at de skulle tilbake neste år også.

– Nå har jeg akkurat kjøpt meg et geiteportrett, og er veldig fornøyd med det. Det her er første gangen vi er her, men det var overraskende artig. Vi kommer tilbake neste år også, konstaterer Marit.

Møter nye kunder

Inga Dalsegg solgte kunst fra sitt atelier under torgdagen. Dalsegg forteller at hun er veldig fornøyd med årets arrangement.

– Det er den største torgdagen som har vært, og det merker man også på antall kunder. Og det ble heldigvis oppholdsvær, eller vær til å gå på rød løper i hvert fall, forteller Dalsegg som har lagt ut rød løper for anledningen.

Én av mange utstillere under årets torgdag var Randi Stubban fra Malvik. Hun driver forretningen Randi Stubban kunsthåndverk, og forteller at dette er første gang hun stiller med stand på Torgdagen.

– Jeg har hatt en god del salg i dag, så jeg er veldig fornøyd. Det er også viktig for meg å få komme til nye plasser der jeg kan møte nye kunder. Folk synes kanskje at klærne jeg selger er litt dyre, men du får plagg som ingen andre har og som ikke går av moten, legger Stubban til.