I år med julekantate

Ferskt kor som satser stort

Allerede i sitt andre år satser Orkla gospelkor stort. Denne høsten øver de inn julekantaten Den store stjerna. Til det trenger de flere sangere.
Kultur

Orkla gospelkor startet opp høsten 2018. Men gospelkoret har mange gode og rutinerte sangere i rekken av 20 sangere som kommer fra hele distriktet; blant annet Meldal, Orkdal og Rennebu. Utgangspunktet for koret, som øver i Meldal kirke, var å skape et kor med friske sanger i gospelstil.

Friskt og uredd

Og de åpner altså friskt og uredd med julekantaten «Den store stjerna» som er komponert av Mons Leidvin Takle og
med tekster av Trygve Bjerkrheim. Mange av disse tekstene er også med i den nye salmeboka.

Den store stjerna er kjent stoff for blant andre Gretha Loe, en av dirigentene til gospelkoret. Loe var nemlig med på urframføringa av julekantaten med Ganddal pikekor i 1972. Orkdal ungdomskor satte også opp kantaten på 1970- og 80-tallet. Gabriel Eikli dirigerte ungdomskoret på den tida, og han blir med i år også som dirigent sammen med Gretha Loe og korets egen dirigent, Lisa Melby. De tre dirigentene bytter på som dirigenter i prosjektkoret.

Ønsker flere sangere

Musikalsk er Den store stjerna mer enn sang og kor. Her er også orkester som består av trompeter, fløyte og kontrabass, og med Randi Hagen som korets faste pianist.

- Det er mange som har meldt seg på prosjektet, men vi ønsker enda flere med på laget, sier Laila Syrstad.

Øvingene til Den store stjerna starter søndag 20. oktober i Meldal kirke, med påfølgende øvelser 28. oktober, 10. november og 18. november. Konsertene er 23. november i Hølonda kirke og 24. november i Moe kirke.