Kino

Torsdagsfilm på Orkdal kino

I dag kan dere se «Den avskyelige snømannen» og «Disco» på Orkdal kino.

I «Disco» møter vi Josefine Frida som Mirjam. 

Kultur

«Den avskyelige snømannen», eller «Abominable», er en film fra 2019 om en ung jente og vennene hennes som må hjelpe en magisk yeti med å finne veien hjem til familien sin i Himalaya. Det er en flott,e ventyrfylt kinoopplevelse for hele familien fra DreamWorks Animation.

«Disco» er en film fra 2019 hvor moderne frikirke-menigheter man ikke har sett på film før skildres på autentisk vis. Vi møter 19 år gamle Mirjam, stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle-dans, og leder av frikirkens ungdomsgruppe, er hun kirkens stolthet, men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlanget vekker spørsmål og uro i henne. Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over ikke å bli sett, trekkes hun mot en strengere, mer konservativ menighet, og i hemmelighet drar hun på deres sommerleir …