Filmtipset:

Per un pugno di dollari

Filmen som startet det hele

Trailer for «Per un pugno di dollari».

0

Per un pugno di dollari

Sergio Leone

  • Clint Eastwood
  • Marianne Koch
  • Josef Egger
  • Wolfgang Lukschy
  • John Wells
  • Daniel Martin
  • Carol Brown
  • Benny Reeves

Spaghetti-western

Film

16 år

1 t. 40 m.

Italia/Spania/Vest-Tyskland

Kultur

«Per un pugno di dollari» (også kjent som «A Fistful of Dollars») er den første filmen i Sergio Leones spaghetti-western-trilogi med mannen uten navn, spilt av Clint Eastwood (i sin første hovedrolle). Filmen er italiensk, vesttysk, og spansk, er innspilt i Spania, og kom i 1964.

Filmen starter med at en fremmed kommer til en liten by. Kroverten forteller ham om en feide mellom to familier som prøver å kontrollere byen. Rojo-brødrene (Benito, Esteban, og Ramón) og sheriffen, John Baxter. Han bestemmer seg for å spille de opp mot hverandre for å tjene penger, og beviser raskt hvor våpenkyndig han er ved å drepe fire menn som fornærmet ham tidligere.

Med list og skyteferdigheter setter han planen ut i spill, og leker med lik og kidnappede fruentimmer; blir fanget; kommer seg løs; redder en venn. Alt i alt en god film, hvor det ikke er et kjedelig sekund, selv ikke når historien bygges. En god western, slik de skal være. Selvfølgelig med fantastisk musikk av Ennio Morricone.