Filmtipset:

Børning 2

En veldig god oppfølger, som selv får en oppfølger senere i år.

Trailer for «Børning 2». Video: Filmkameratene

0

Børning 2

Hallvard Bræin

 • Anders Baashmo Christiansen
 • Sven Nordin
 • Otto Jespersen
 • Jenny Skavlan
 • Henrik Mestad
 • Ida Husøy
 • Marie Blokhus
 • Vegar Hoel
 • Jonas Hoff Oftebro
 • Lise Karlsnes
 • Klaus Sonstad
 • Stig Frode Henriksen
 • Mikkel Gaup
 • Geir Schau
 • Robert Skjærstad
 • Action
 • Komedie

Film

6 år

1 time 37 minutt

Norge

Kultur

«Børning 2» er oppfølgeren til en av de mest populære, norske bilfilmene, «Børning» fra 2014.

Her møter vi Roy Gundersen (Anders Baasmo Christiansen), som slipper ut fra fengsel, etter å ha deltatt i et ulovlig gatebilløp i den første filmen. Han er fast bestemt på å få livet på skinner, siden han har nådd bunnen og er konkurs. Han bestemmer seg for å være en god rollemodell for sin datter, Nina (Ida Husøy), og tar seg jobb på en bensinstasjon.

Når kjæresten (Jenny Skavlan) hans arrangerer en «ut av fengsel»-fest, dukker Kayser (Vegar Hoel) opp og utfordrer ham til et nytt billøp. Løpet skal starte i Fosnavåg og deretter gå gjennom Sverige og Finland før det ender opp i Murmansk.

Roy nekter og prøver å holde seg på matta, og vil heller bruke tiden sin på Nina enn å kjøre billøp. Men når han finner ut at Nina skal være med sammen med kjæresten sin, Charley (Jonas Hoff Oftebro), må han forsøke å stoppe henne. Men han er ikke alene, han får nemlig en uventet passasjer – ekskona Ingrid (Marie Blokhus).

Det blir vilt og vanskelig; over fjell, glatte veier og isete innsjøer. Det blir også en jakt mellom bilførerne og politiet, som gjør alt de kan for å stoppe løpet.