Filmtipset:

City of Angels

Denne filmen får meg alltid til å sippe.

Trailer for «City of Angels».

0

City of Angels

Brad Silberling

  • Nicholas Cage
  • Meg Ryan
  • Dennis Franz
  • Andre Braugher
  • Colm Feore
  • Robin Bartlett
  • Joanna Merlin
  • Sarah Dampf
  • Romantikk
  • Drama

Film

11 år

1 t. 54 min.

USA

Kultur

«City of Angels» er en amerikansk romantisk komedie fra 1998 med Nicholas Cage og Meg Ryan i hovedrollene.

Her møter vi engelen Seth (Cage) som forelsker seg i legen Maggie Rice (Ryan). Seth må bestemme seg om han vil forsake sin udødelighet og bli et menneske, i håp om at kvinnen han har forelsket seg i, har de samme følelsene for ham.

Kvinnen er Maggie – en pragmatisk hjertekirurg som ikke tror på engler – helt til den dagen hun møter Seth. I andre roller ser vi blant annet Dennis Franz som en eldre engel som gjorde det samme som Seth.

Filmen spilte inn $200 000 000 på verdensbasis og fikk miksede anmeldelser fra kritikerne, men selv er jeg veldig glad i den. En personlig favoritt, kan vi si. Om du føler for å se en fin film som ikke krever noe særlig med tenking og hjernekapasitet, kan denne anbefales. Også om du føler for å felle noen tårer.

Filmen er forøvrig en remake av Wim Wenders tyske «Wings of Desire» fra 1987 som var satt til Berlin.