Sterke prestasjoner og skikkelig fjær i hatten

Trøndelag Teater har fått hele fem nominasjoner til årets Heddapris. Løkkenbyggen Kjersti Haugen er nominert for regi av beste barneforestilling.

Nominasjonene er en anerkjennelse av våre kunstneriske satsinger.

Elisabeth Egseth Hansen (teatersjef)
Kultur

Trøndelag Teater har mottatt fem nominasjoner til årets Heddapris. Fire av nominasjonene er knyttet til forestillinga «Dødsdansen» av August Strindberg, som er en samarbeidsproduksjon med Turnéteatret i Trøndelag. «Den hemmelige hagen» av Frances Hodgson Burnett, er nominert som beste barneforestilling.

Anerkjennelse

Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen har all grunn til å være fornøyd med så mange nominasjoner til landets gjeveste teaterpris.

- Nominasjonene er en anerkjennelse av våre kunstneriske satsinger, sier hun og synes det er ekstra gledelig da «Dødsdansen» er regissør Fredrik Longvas debutforestilling.

Les også: - Vær glad for den mannen du har!

Han er nemlig teatrets husregissør, og Hansen røper at teateret har spennende planer for det videre samarbeidet med ham.

En ekstra fjær i hatten er det for ekteparet Madeleine Brandtzæg Nilsen og Øyvind Brandtzæg som spilte hovedrollene i Dødsdansen og som hver for seg er nominert til beste kvinnelige og mannlige hovedrolle.

Publikum på alvor

Når det gjelder barneforestillinga «Den hemmelige hagen», er det Kjersti Haugen fra Løkken som har hatt regien av forestillinga.

Kjersti Haugen  Foto: marte mona

- Kjersti Haugen har skapt ei forestilling som forener barndommen og teatrets magi og mørke. Det er en forestilling som tar publikumet sitt på alvor, sier Hansen.

Nominasjonene

Trøndelag Teater sine nominasjoner til årets Heddapris er som følger:

Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle
Madeleine Brandtzæg Nielsen i rollen som Alice i Dødsdansen av August Strindberg, regi Fredrik Longva – Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag
Beste mannlige skuespiller/hovedrolle
Øyvind Brandtzæg i rollen som Edgar i Dødsdansen av August Strindberg, regi Fredrik Longva – Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag
Beste regi
Fredrik Longva for Dødsdansen av August Strindberg – Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag
Årets forestilling
Dødsdansen av August Strindberg, regi Fredrik Longva – Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag
Beste barneforestilling
Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett, regi Kjersti Haugen – Trøndelag Teater

Heddaprisene deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst.