Filmtipset:

Wayne's World

«Wayne’s world! Wayne’s world! Party time! Excellent!»

Trailer for «Wayne's World». Video: Paramount Pictures

0

Wayne's World

Paramount Pictures

Penelope Spheeris

  • Mike Myers
  • Dana Carvey
  • Tia Carrere
  • Rob Lowe
  • Lara Flynn Boyle
  • Meat Loaf
  • Chris Farley
  • Ed O'Neill
  • Robert Patrick

Komedie

Film

11 år

1 t. 30 m.

USA

Kultur

«Wayne’s World» er en amerikansk komedie fra 1992 basert på sketsjer med samme navn fra «Saturday Night Live», som igjen er basert på segmentet «Wayne’s Power Minute» fra det canadiske TV-programmet «It’s Only Rock & Roll».

Filmen handler om Wayne Campbell (Mike Myers) og Garth Algar (Dana Carvey) som er programledere for sitt eget kabel-TV-show i Aurora, Illionois. En dag får de et tilbudt som virker for godt til å være sant, hvor de blir tilbudt å selge rettighetene til showet til en TV-stasjon mot at de får «høye» lønninger og får fortsette som programledere, men etter hvert kommer det frem at ikke alt er som det skal.

Filmen er fylt med referanser til pop- og rock-kulturen, og startet også noen selv. Fraser som «Not!» og «Excellent!» skled fort inn i folks vokabular, og bruken av Queens «Bohemian Rhapsody» sendte sangen rett til andreplass på Billboardlisten over singler, nesten 20 år etter at den ble utgitt. I tillegg har filmen en flott stjerneliste, med skuespillere som Rob Lowe, Tia Carrere, Lara Flynn Boyle, Robert Patrick, Chris Farley, Ed O’Neill, Meat Loaf, og Alice Cooper.