Har utstilling på Orkanger

Slik som i fjor, stiller Tove Kvernvik ut nye maleri i sommer. I lokalene til Orkanger Kunstforening, vil besøkende få oppleve positivitet og glede gjennom bildene hennes.

  Foto: Jonas Olsen Withbro

Jeg maler intuitivt, så hvert bilde er en egen reise.

Tove Kvernvik
Kultur

Tove Kvernvik og Arild Herigstad bor til vanlig i Spania, men reiser til Norge på sommeren. Nå er det snart fire år siden de solgte huset sitt på Evjen, for å følge drømmen om et liv utenlands.

- Vi tenkte at vi var i rett alder til å bare gjøre det, forteller Herigstad.

- Det var nå eller aldri, legger Kvernvik til.

Kan ikke være uvenner

På den tiden de har bodd i Spania har de rukket å etablert seg godt. Arild jobber som musikklærer på den norske skolen Costa Blanca, samtidig som Tove er kunstner på heltid. Siden de kom tilbake til Norge i juni, har de allerede hatt én utsilling.

- Vi har hatt ustilling på H12 Galleriverksted i Oslo, og der fikk jeg også solgt noen bilder, forteller Tove.

For å få med seg bildene til Norge, har de kjørt hele veien fra Spania. Her i Norge bor de i bobil, noe de trives godt med.

- Når vi er i Spania savner vi norsk natur. Etter som vi bor i bobil får vi reise rundt å se naturen, og i tillegg er det enklere å reise rundt for å besøke familie, sier Kvernvik.

- Óg vi kan ikke være uvenner, smiler Herigstad.

Kvernvik og Herigstad flyttet til Spania for snart to år siden. Når de nå er i Norge bor de i bobil, og de er begge enige om at det ikke går an å være uvenner når de bor så tett.  

Form In Balance

Det er ingen tvil om at tilværelsen som kunstner er noe Tove trives med. Hun forteller at maleriene blir laget utendørs og at hun finner inspirasjon i nesten alt.

- Kunsten min omhandler for det meste håp, glede og kjærlighet. Jeg maler intuitivt, så hvert bilde er en egen reise, sier hun.

I bildene blir det brukt mye farger, noe Kvernvik har en forkjærlighet for. I følge henne selv kan bildene kjennetegnes på grunn av energien hun legger igjen, Dette er noe som også kommer frem i årets utstilling.

- Utstillingen heter "Form In Balance", og har en sammenheng med at jeg setter former og farger i balanse. Jeg har lyst til å spre positivitet og glede igjennom bildene mine, forteller Kvernvik.

Tove ønsker å spre positivitet og glede gjennom bildene sine.  Foto: Jonas Olsen Withbro

Brukte tiden til å male

Utstillingen finner sted i lokalet til Orkanger Kunstforening søndag 26. juli, og det vil bli servert drikke til de som kommer innom. Hun forteller i tillegg at det er mulig å kjøpe bildene.

- Óg vi skal selvfølgelig opprettholde smittevernsreglene, legger hun til.

For selv om de mener at vi har hatt det strengt i Norge under den verste koronaperioden, forteller Tove og Arild at det også har vært ekstremt strenge regler å forholde seg til i Spania.

- Det har vært portforbud og synlig politi i gatene. Når vi skulle på butikken kunne bare én dra, og vi måtte handle på den nærmeste. Om noen brøt reglene, ble det dyre bøter, sier Kvernvik.

Den tiden brukte hun på å male, og mener det er viktig i en slik situasjon.

- Under en sånn situasjon så synes jeg at det er viktig å bruke tiden på å male positive bilder, og det gir meg også mer inspirasjon, forteller hun.