Rennebu Bygdemuseum:

Arrangerer sommerfest

På lørdag arrangerer Rennebu Bygdemuseum sommerfest, og alle er invitert.

Ingrid Meslo håper at sommerfesten etter hvert kan bli en tradisjon.   Foto: Arkiv

Vi håper at dette vil bli en veldig trivelig kveld med mange glade mennesker.

Ingrid Meslo
Kultur

- Dette gjør vi som en reaksjon på den stille koronatiden og et dødt bygdetun, forteller frivillig og initiativtaker, Ingrid Meslo.

Sommerfesten vil finne sted på bygdetunet Haugen. Der vil gjestene få servert enkel grillmat og høre livemusikk av lokale musikere.

Vil ha folk fra nabobygdene

Meslo forteller videre at musikken som vil bli spilt er i hovedsak folkemusikk, men at det også skal komme et country-band fra Grindal, «Ogras».

- Vi har et fint tun så jeg tror vi skal få til et fint sommerarrangement, sier hun.

Hun håper at det ikke bare kommer lokale innbyggere i Rennebu, men også folk fra nabobygdene.

- Vi har kapasitet til å ha 200 gjester, og vi ønsker å fylle opp. Derfor vil vi gjerne at det også skal komme folk fra for eksempel Orkanger og Meldal, forteller Meslo.

Sommerfesten vil bli avholdt på Rennebu Bygdetun på Haugen.  Foto: Rennebu historielag

LES OGSÅ: Humor og dramatikk i lokal podkast - men null sladder

Måtte lage Vipps-konto

På grunn av koronaviruset har ikke Rennebu Bygdetun hatt noen åpne arrangementer siden mars. Derfor er Meslo godt fornøyd med at de nå skal sosialisere bygda igjen.

- Vi bruker egentlig å ha en bygdetun-kveld hver Sankthans, men den ble det ikke noe av i år. Martnan bruker også å prege bygda vår, så det har vært en rolig sommer så langt.

- Det skal bli en trivelig og sosial kveld, i kontrollerte former, legger hun til.

Skal vi tro Meslo er også den nye museumsformannen, Bjørn Tore Dullum, glad for at noen har tatt initiativet og har lyst til å arrangere en slik tilstelning.

- Dullum er veldig positiv til sommerfesten. Det er også en måte for å modernisere Bygdemuseet, for han måtte lage en Vipps-konto for første gang, forteller hun lattermildt.

Tradisjon

- Vil dette muligens bli en tradisjon?

- Ja, definitivt. Vi håper at dette vil bli en veldig trivelig kveld med mange glade mennesker, og tror at det etter hvert kan bli en tradisjon.

LES OGSÅ: Asfaltering av Nerskogsveien