Filmtipset:

Young Guns II

«Shot down in a blaze of glory / Take me now, but know the truth»

Trailer for «Young Guns II».

0

Young Guns II

Film

15

1 t. 44 m.

USA

Kultur

«Young Guns II» har et herlig sountrack av Jon Bon Jovi og Alan Silvestri, er oppfølgeren til «Young Guns» fra 1988, og fortsetter historien om Henry McCarthy a.k.a. William H. Bonney, a.k.a. Billy the Kid, i årene etter Lincoln County-krigen, hvor Billy var med i The Regulators, og årene frem til hans død.

Filmen er fortalt av Brushy Bill Roberts, som hårdnakket påsto at han var Billy the Kid, og at han ikke ble drept av Pat Garrett, slik historien tilsier.

Selv om filmen tar seg noen kreative friheter, viser den flere av nøkkelhendelsene som ledet til Bonneys dokumenterte død, deriblant samtalene med guvernør Lee Wallace, og at han ble fanget av sin venn – siden fiende – Pat Garrett, rettsaken, dommen, og flukten fra lovens lange arm.

Det er action, western, horehus, og fantastisk musikk. Samt gode skuespillerprestasjoner av Emilio Estevez (William H. Bonney aka «Billy the Kid»/«Brushy Bill» Roberts), Kiefer Sutherland (Josiah Gordon «Doc» Scurlock), Lou Diamond Phillips (Jose Chavez y Chavez), Christian Slater («Arkansas» Dave Rudabaugh), William Petersen (Pat Garrett), James Coburn (kvegbaron John Simpson Chisum), og mange flere. Til og med en da relativt ukjent Viggo Mortensen som John W. Poe. I tillegg har Jon Bon Jovi et cameo som en av fangene i fangehullet sammen med Sutherland og Phillips.