Filmtipset:

Star Wars IV: A New Hope

Episode 4, den første filmen, fra 1977.

Trailer for «Star Wars IV: A New Hope». Video: LucasFilm

0

Star Wars IV

A New Hope

LucasFilm

George Lucas

 • Mark Hamill
 • Carrie Fisher
 • Alec Guinness
 • Harrison Ford
 • Kenny Baker
 • Anthony Daniels
 • Peter Mayhew
 • James Earl Jones
 • David Prowse
 • Peter Cushing
 • Denis Lawson
 • Garrick Hagon

Science Fiction

Film

11 år

2 t 1 m

USA

Kultur

I starten av «Star Wars IV: A New Hope» ser vi Imperiet ta prinsesse Leia til fange, siden hun er en av rebellene som kjemper mot dem, og fordi hun har planene for kampstasjonen deres, og Imperiet vil gjerne ha de tilbake.

Hun sender ut droidene R2-D2 og C-3PO for å finne den gamle jedien Obi-Wan Kenobi, men droidene blir funnet av jawaer. Jawaene selger dem så til Owen Lars og Luke Skywalker. Mens Luke rengjør R2-D2 spilles beskjeden til Kenobi av, og Luke lurer på om det kan være gamle Ben de snakker om.

R2-D2 stikker av, og Luke og C-3PO drar for å lete etter ham, men de blir angrepet av sandfolket. De blir reddet av Ben som forteller ham om jedier, Kraften og hans far.

Obi-Wan får med seg Luke og de hyrer smugleren Han Solo og andrepiloten hans, wookien Chewbacca, til å fly dem, men de ender opp på «the Deathstar», Imperiets kampstasjon, hvor Kenobi havner i duell mot sin gamle elev, Darth Vader, mens Luke, droidene, og Solo og Chewbacca redder prinsessen og planene for dødsstjernen.

Så må de finne ut om de faktisk kan gjøre noe med det, og de går på fulle av mot og redsel og setter i gang et desperat angrep i et håp om å redde galaksen og knuse Imperiet.