Filmtips:

The Gods Must Be Crazy

En glassflaske fra Coca-Cola dukker opp hos en stamme buskmenn i Afrika, og livene deres blir aldri det samme igjen.

Trailer for «The Gods Must Be Crazy».

0

The Gods Must Be Crazy

Jamie Uys

  • N!xau
  • Sandra Prinsloo
  • Marius Weyers

DVD

11 år

1 t 45 min

Sør-Afrika/Botswana

Kultur

«The Gods Must Be Crazy» er en sørafrikansk og botswansk komedie fra 1980, som foregår i Botswana og Sør-Afrika, og forteller historien om Xi, en buskmann fra Kalahariørkenen (spilt av den namibiske bonden N!xau). Stammen hans har ingen kjennskap til den moderne verden utenfor. En dag kommer en tom colaflaske ned fra himmelen, og dette fører til en rekke komplikasjoner i det lille samfunnet. Først finner de nytte i den, og ser på den som en gave fra gudene, men siden – når de finner ut at det tross alt bare er én av den, og alle vil ha den samtidig, kommer følelser til dem som de aldri før har opplevd, og Xi finner ut at han skal ta med «gaven» og kaste den utenfor jordens ende.

Samtidig tar filmen også for seg historien om Kate Thompson – som kommer som ny lærer til misjonsposten, og som blir hentet av Andrew Steyn – som straks forelsker seg i henne, og opptrer som et fjols, fordi han ikke klarer å fungere som normalt blant kvinner, noe som fører til lett slapstick-underholdning gjennom filmen. En tredje historie som fortelles, er den om geriljakrigerne under Sam Boga, som prøver å styrte regjeringen. Historiene fletter seg etter hvert sammen, og det hele blir til 109 minutt med komedie.