Vil lyse opp årets mørkeste dag

Søndag er årets mørkeste dag. Den ønsker Snefugl gård å lyse opp.

Arnstein Saltnes ved Snefugl gård vil lyse opp årets mørkeste dag i vårt livs mørkeste år med en tunkonsert søndag 20. desember.   Foto: Audhild Øye

Kultur

"Lys i mørket" har Arnstein Saltnes ved Snefugl gård i Buvika kalt gratiskonserten, som går av stabelen førstkommende søndag.

- Tradisjonelt har vi hatt et omfattende førjulsopplegg her på Snefugl gård, som julekonserter, julekabaret og julemarked. Men på grunn av koronasituasjonen er alt avlyst. Vi er alle på en måte skjøvet ut i et mørkeland, også når det gjelder kulturelle opplevelser, og vi ønsker derfor å tilby en konsertopplevelse på årets mørkeste dag. Vi håper med det å kunne lyse opp hverdagen til folk litt nå før jul, med stemmer og toner fra både lokale og regionale artister, forteller Arnstein Saltnes.

Arnstein Saltnes på Snefugl gård stiller med julepyntet tun til både folk og fugler på søndag.   Foto: Audhild Øye

Nordnorsk julesalme

Konserten vil bli holdt utendørs, og dermed kan så mange som 200 gjester møtes til denne førjulskonserten.

- Vi har god plass utendørs, og vil dermed kunne gjennomføre et trygt arrangement i tråd med smittevernreglene, opplyser Saltnes.

På plakaten finner vi Anne Karin Støren med sang, Kristian Bøkseth med klarinett og Kristian Raanes er på plass med gitaren og stemmen sin. I tillegg blir korpsmusikk, samt et møte med duoen Stig Anders Bjørgum og Jan Inge Wenn.

- Personlig gleder jeg meg veldig til å høre Anne Karin Støren åpne konserten med Nordnorsk julesalme. Jeg tror dette blir veldig bra, og håper selvsagt at mange finner veien til denne konserten

Stig Anders Bjørgum (bildet) og Jan Inge Wenn er blant artistene som kommer.  Foto: Arkivfoto

- God sak

Konserten er gratis, men Saltnes opplyser at det er mulig å legge igjen noen kroner, til en god sak.

- Vi som arrangør skal ikke ha ei krone, men vi oppfordrer publikum til å vippse et selvvalgt beløp til Skaun frivilligsentral, som vil formidle pengene til de som aller mest trenger støtte i jula.

- Hvorfor gjør du dette når du ikke har noe inntekt på det?

- Vi ønsker å spre lys og glede, og ikke minst skape liv i et ellers dødt kulturliv. Og så vil pengene som eventuelt kommer inn gå til en veldig god sak, noe som også gir motivasjon til å få dette til. Og når vi har så god plass ute at vi kan gjennomføre et slikt arrangement trygt og riktig i forhold til smittevernreglene, så oppleves det som en stor glede å kunne spre litt ekstra glede nå før jul, sier Saltnes.