Filmtipset:

The Blues Brothers

Elleville biljakter, nazister, og herlig blues. Det kan kun være Jake & Elwood.

Trailer for «The Blues Brothers».

0

The Blues Brothers

John Landis

 • Dan Aykroyd
 • John Belushi
 • James Brown
 • Cab Calloway
 • Ray Charles
 • Carrie Fisher
 • Aretha Franklin
 • Henry Gibson
 • Steve «The Colonel» Cropper
 • Donald «Duck» Dunn
 • Murphy Dunne
 • Willie «Too Big» Hall
 • Tom «Bones» Malone
 • «Blue Lou» Marini
 • Matt «Guitar» Murphy
 • «Mr. Fabulous» Alan Rubin
 • John Candy
 • John Lee Hooker
 • Kathleen Freeman
 • Steve Lawrence
 • Twiggy
 • Frank Oz
 • Jeff MOrris
 • Charles Napier
 • Steven Spielberg
 • Steven Williams
 • Armand Cerami
 • Joe Walsh
 • Paul Reubens
 • Chaka Khan
 • Komedie
 • Musikal

Film

16

2 t. 13 min.

USA

Kultur

«The Blues Brothers» er en amerikansk kultfilm fra 1980, basert på sketsjer fra «Saturday Night Live» med John Belushi og Dan Aykroyd i hovedrollene som brødrene «Joliet» Jake og Elwood Blues. Filmen handler om de småkriminelle blues-brødrene som må redde barnehjemmet de vokste opp på ved å skaffe $5000 som barnehjemmet skylder i skatt. Pengene må skaffes på ærlig vis, ellers vil ikke søster Mary, også kjent som «The Penguin», ta imot dem. Den eneste muligheten de har, er å samle sammen gutta i deres gamle rhythm & bluesband, The Blues Brothers.

Mens de reiser rundt og spiller for å skaffe pengene, erter de etter hvert på seg et countryband, en handfull nazister, politiet, nasjonalgarden og hva enn det skal være. Disse følger selvfølgelig hakk i hæl på det som utvikler seg til å bli en av tidenes beste biljakter festet på film. Blant de andre stjerneskuespillerne i filmen, ser vi blant andre Cab Calloway, Steve Cropper, Donald Dunn, Tom Malone, Aretha Franklin, James Brown, Ray Charles, John Lee Hooker, Carrie Fisher, John Candy, Twiggy, Frank Oz, Steven Spielberg, Chaka Khan, og mange, mange andre skuespillere og musikere.