Filmtipset:

Dead Poets Society

«O captain! My captain!»

Trailer for «Dead Poets Society».

0

Dead Poets Society

Peter Weir

 • Robin Williams
 • Ethan Hawke
 • Robert Sean Leonard
 • Josh Charles
 • Gale Hansen
 • Allelonn Ruggiero
 • James Waterston
 • Norman Lloyd
 • Kurtwood Smith
 • Carla Belver
 • Melora Walters
 • Leon Pownall
 • George Martin
 • Dylan Kussman
 • Alexandra Powers
 • Jane Moore
 • Kevin Cooney
 • Colin Irving
 • Matt Carey
 • Lara Flynn Boyle
 • John Cunningham

Drama

Film

11

2 t. 3 min.

USA

Kultur

«Dead Poets Society» er en film med Robin Williams, Ethan Hawke og Robert Sean Leonard i hovedrollene. Vi følger tre personer i filmen, Todd Anderson (Hawke), Neil Perry (Leonard) og John Keating (Williams). De to første er elever ved den konservative privatskolen Welton i Vermont, USA, mens sistnevnte er en småeksentrisk og svært uortodoks engelsklærer, som skal lære guttene om poesi.

Keating møter elevene ved å komme inn i klasserommet, plystrende på Tchaikovskys «1812 Overture», og tar dem med ut av klasserommet hvor han oppfordrer dem til å gripe dagen. Han får dem til å rive ut et helt kapittel i poesiboka, og lærer dem om Walt Whitmans dikt om snikmordet på Abraham Lincoln, «O Captain! My Captain!», og får dem til å stå på pultene sine. Guttene liker ham, og finner ut at han også gikk på skolen i sin tid, hvor han – med guttegjengen sin – var medlem av Dead Poets Society, hvor de hyllet gamle diktere og beilet kvinner. De bestemmer seg for å gjenskape klubben, og får et tett samhold.

Men alt godt må en gang ende, både i filmen, og Robin Williams liv, så det er med et hjerte bugnende av stolthet at jeg reiser meg opp på pulten og hyller ham; «O Captain! My Captain!».