Vær-Sjur

En sorgens dag, da Kieglekroa i Trondhjem i morges brant ned til grunnen, men som fugl Phoenix, satser vi på at den vil reise seg fra asken. Kiegla er død, lenge leve Kiegla!

  Foto: Kieglekroa

Kultur

En sorgens dag, som sagt, og jeg vet i alle fall at jeg skal heve mitt glass i hyllest så fort arbeidsdagen er over.

Orkanger

I dag melder yr.no om flau vind og 1 varmegrad hele dagen. Skyet i for- og ettermiddag, sludd i kveld.

Lørdag meldes det om sne, 1 varmegrad og flau vind natt og morgen, 0 og flau på formiddagen, lettskyet og lett bris på ettermiddagen, og skyet, 3 kalde og flau vind på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet, 0 grader og lett bris natt og morgen, 2 varmegrader på formiddagen, skyet, 1 kald en og flau vind på ettermiddagen, og 0 og svak på kvelden.

Mandag meldes det om svak vind hele dagen. Skyet og 3 kuldegrader natt og morgen, 1 kuldegrad for- og ettermiddag, og lettskyet på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om skyet til sne, 2 til 1 grader varmere og svak vind i dag, 3 varmere og lett til laber bris lørdag, sne til lettskyet, 2 varmere til 1 kaldere og lett til laber bris søndag, og 2 varmere til 1 kaldere mandag.

I Rindal meldes det om skyet til sne og 1 grad kaldere i dag, 1 grad kaldere og laber bris til flau vind lørdag, sne til skyet og 2 grader kaldere søndag, og skyet til sne, 3 til 1 kaldere og flau til svak vind mandag.

I Rennebu meldes det om skyet, 1 grad kaldere og lett bris til svak vind i dag, lettskyet til skyet, 2 til 4 kaldere og flau vind til laber bris lørdag, 3 til 2 kaldere og frisk bris til svak vind søndag, og 2 til 4 kaldere og flau til svak vind mandag.

I Lensvik meldes det om skyet til regn og 1 grad varmere i dag, sludd til sne til lettskyet, 1 til 2 varmere og laber bris til flau vind lørdag, regn til lettskyet, 1 til 2 varmere og flau til svak vind søndag, og skyet til regn, 2 til 3 varmere og lett bris til svak vind mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om skyet til regn, 3 til 2 grader varmere og svak vind i dag, sludd til lettskyet, 1 til 4 varmere og let til laber bris lørdag, regn til lettskyet, 4 til 1 varmere og laber til lett bris søndag, og skyet til regn, 4 til 2 varmere og lett bris til svak vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere og svak vind i dag, sludd til lettskyet, 1 til 3 varmere og lett til laber bris lørdag, regn til lettskyet, 5 til 1 varmere og laber bris til svak vind søndag, og skyet til sludd, 3 til 2 varmere og svak vind til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere, regn og svak til flau vind i dag, sludd til lettskyet, 1 til 3 varmere og lett til laber bris lørdag, 2 til 1 varmere og laber til svak vind søndag, og 2 til 1 varmere mandag.

Musikk

Femte desember, og nok en gang en herlig sang i dagens luke i Alternativ Julekalender. Denne gangen er det Svømmebasseng med dansbar synthpop-rap som sampler åpningen fra Per Asplins «Putti Plutti Pott og Julenissens skjegg» fra 1969 – «Det var en kveld like før jul», nemlig sangen «Pakk meg opp». Den er fengende, og akkurat det jeg trenger for å få tankene vekk fra tapet. «Det er jul, det er jul, motherfuckers» indeed.

Passende nok for den tragiske hendelsen i morges, tar jeg også med Kristoffer Joners «Uten deg» fra filmen «Alt for Egil» fra 2004. Selv om teksten handler om hvordan han ikke kan leve uten Anette (Nina Ellen Ødegård), kan den også passe fint inn om Kieglekroa. «Uten deg, fins der ingen verden / Uten deg, fins der ingen verden / Å leva i»

Slik fortsetter jeg med Underoaths «Alone in December» fra albumet «The Changing of Times» fra 2002. En metalcore-låt, greit nok, men likevel. Sangen handler om bandets tidligere vokalist, Dallas Taylor, som gikk gjennom det å oppleve at kjæresten døde, og hvordan hun døde før han fikk sjansen til å vokse opp. Han ble en mann etter at hun døde, og ble til noen han tror hun ville vært stolt av. Han tror han vil se henne igjen en dag, i Himmeriket, og sier han kommer hjem, men at han nok vil komme sent.

(U)Passende nok, tar jeg også med Paul McCartneys sang til John Lennon, «Here today», fra albumet «Tug of War» fra 1982. Sangen tar detaljert for seg årene de tilbragte sammen. Sangen er komponert som en imaginær samtale de to kunne hatt, men ikke hadde, og er produsert av den legendariske The Beatles-produsenten, George Martin. «And if I say / I really loved you and was glad you came along / If you were here today»

På samme måte, velger jeg også Ringo Starrs sang til George Harrison, «Never Without You», fra albumet «Ringo-rama» fra 2003, med herlig gitarspill av Harrisons gode venn, Eric Clapton. Sangen kom til etter at Harrison døde 29. november 2001, og inneholder referanser til Harrisons sanger «Within You, Without You» og «All Things Must Pass». «I know all things must pass / And only love will last / I'll always love the memory of you and me»

Don Felder fra Eagles, skriver jeg også om i dag, og sangen «Road to Forever», fra albumet med samme navn fra 2012, som er en hyllest til hans far og til produsenten som opprinnelig jobbet med sangen, Greg Ladanyi. Sangen handler om hvordan vi alle dukker opp på jorda og lever livene våre, men vi vet alle hvor veien ender. Effekten på slutten av sangen, blir av Felder kalt «Pool of souls», med andre ord som om man kan stikke hodet opp blant Himmerikets skyer, og høre alle sjelene fra folk som har dødd, som svermer over hodet ens.

Til slutt har vi John Frusciante fra Red Hot Chili Peppers, og sangen «Smile From The Streets You Hold» fra soloalbumet med samme navn fra 1997. En herlig gitarsak, skrevet om og som en hyllest til hans avdøde venn, skuespilleren River Phoenix, som døde av en overdose 31. oktober 1993. Første halvdel av sangen ble skrevet før hans død, mens den andre halvdelen kom etter. Mot slutten av sangen, hevder John at han kommuniserer med ånder. Opprinnelig hadde han tenkt at sangen skulle være med på albumet som kom før, «Niandra Lades and Just a T-Shirt» fra 1994, men bestemte seg for å la være. Han fjernet begge albumene fra platesjappene i 1998 etter at han ble med i RHCP igjen, siden han var ukomfortabel med at de var tilgjengelige for folket, men førstealbumet ble etter hvert utgitt igjen. «Smile From The Streets You Hold» har fortsatt til gode å komme ut igjen, noe jeg finner synd, da i alle fall tittelsangen er veldig bra.

Spillelister

Wimp

Spotify