Orkanger

I dag melder yr.no om svak vind hele dagen. Lettskyet og 2 varmegrader på formiddagen, skyet og 3 på ettermiddagen, og 1 på kvelden.

Lørdag meldes det om skyet, 0 grader og flau vind natt og morgen, lettskyet og 1 kuldegrad på formiddagen, 2 varmegrader og svak på ettermiddagen, og sne og 1 på kvelden.

Søndag meldes det om skyet, 0 grader og flau vind natt og morgen, lettskyet, 3 kuldegrader og svak på formiddagen, 1 varmegrad på ettermiddagen, og 1 kuldegrad og flau vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere og svak til flau vind i dag, 1 varmere og svak til lett lørdag, og 1 varmere til 1 kaldere og lett til stille søndag.

I Rindal meldes det om skyet til sne, 1 grad kaldere og flau til svak vind i dag, 1 til 2 kaldere og flau til lett lørdag, og sne til lettskyet, 1 kaldere og flau til stille søndag.

I Rennebu meldes det om 2 til 1 grader kaldere og lett bris til svak vind i dag, 2 til 4 kaldere og svak til lett lørdag, og sne til lettskyet, 3 til 2 kaldere og flau til laber søndag.

I Lensvik meldes det om skyet, 2 til 1 grader varmere og lett bris til svak vind i dag, skyet til lettskyet, 1 varmere til 1 kaldere og flau til lett lørdag, og lettskyet, 1 til 2 varmere og svak til lett søndag.

På Kyrksæterøra meldes det om regn til skyet, 2 til 1 grader varmere og laber bris til svak vind i dag, lettskyet til sne, 2 til 1 varmere og lett lørdag, og lettskyet, 1 til 2 varmere søndag.

På Krokstadøra meldes det om skyet, 2 til 1 grader varmere og laber bris til svak vind i dag, lettskyet til sne, 1 varmere og svak til laber lørdag, og lettskyet, 2 varmere til 1 kaldere og lett til flau søndag.

Og i Børsa meldes det om skyet, 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, skyet til lettskyet og 1 varmere til 1 kaldere lørdag, og lettskyet, 1 til 2 varmere og lett til flau søndag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om tysk synthpop og en gruppe som ble startet i 1982 av vokalist Marian Gold (Hartwig Schierbaum), Bernhard Lloyd (Bernhard Gößling), og Frank Mertens (Frank Sorgatz). De kalte seg først Forever Young, før de skiftet navn til Alphaville.

«Summer in Berlin» er fra debutplata, «Forever Young», fra 1984. Linja «For the 17th of June» kan referere gata Straße des 17. Juni i Berlin, som fikk navnet sitt etter et opprør i Øst-Berlin 17. juni 1953, som ble slått ned av kommunistene. Sangen sender deg tilbake til en sommerdag i Berlin på åttitallet, uavhengig av om du var født på den tiden, eller noen sinne har vært i byen, men likevel maner sangen frem bilder av byen og glade mennesker – den kalde krigen til tross.

«Big in Japan» er også fra «Forever Young». Tittelen kommer fra frasen «Big in Japan», som blir brukt til å beskrive grupper fra Vesten som er populære blant japanere, uten at de nødvendigvis er like populære i hjemlandet. Gold kjøpte et album av en ukjent, britisk gruppe kalt «Big in Japan», og fikk ideen til en sang om to heroinavhengige elskere som prøver å bli fri, noe som ble prospektet for sangen, og vips, en av de beste låtene fra synthpopens historie, og låta som i sin tid fikk meg til å åpne øyne og ører for Guano Apes. Låta fikk også en herlig remix gjort av Eiffel 65 på samlealbumet «Forever Pop» fra 2001.

«Forever Young» er tittelsporet på debutplata, og handler på overflaten om å feire ungdommens dyder, men går vi under huden på den og dissekerer den litt, finner vi ut at den handler om frykten for den kalde krigen og det å håpe på det beste, men frykte det verste, skal de la bomben falle eller ikke? Den ble blant annet covret av det svenske skate-punk-bandet Stoned.

«Sounds Like a Melody» er siste sang jeg tar fra meg fra debutskiva, og er synthpop i ordets rette forstand. Sangen kan sies å handle om kjærlighet, og når den er så bra at det nesten føles magisk. Skjønt, flere av linjene i sangen kan også brukes som metaforer for film, som f.eks. «Two faces bathed in screenlight», «I tune into the scene» og «Just start the brand new story». Sjekk gjerne ut Staggmans herlige remix fra «Forever Pop».

«Lassie Come Home» er fra andrealbumet, «Afternoons in Utopia» fra 1986, og er en av de sangene med en slik ubeskrivelig fin melodi. Gold sa en gang at sangen er et speilbilde av sjelen hans, og det passer jo fint med melodien, om ikke annet. Sangen handler derimot ikke om den populære hunden kjent fra film og fjernsyn. «Lassie» kan være en metafor for noen du føler du har mistet i livet ditt, og du vil at den «noen» skal komme tilbake til deg. Eventuelt om å lengte tilbake til en tid da livet føltes enklere og mer lykkelig.

Spillelister

Wimp

Spotify