Orkanger

I dag melder yr.no om svak vind hele dagen. Skyet og 2 grader i formiddag, lettskyet og 4 i ettermiddag, og 3 i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet, 0 og flau vind natt og morgen, skyet og 2 kuldegrader på formiddagen, og 5 varmegrader og lett ettermiddag og kveld.

Fredag meldes det om skyet, 5 varmegrader og laber bris natt og morgen, lettskyet, 2 og svak på formiddagen, 6 på ettermiddagen, og regn, 4 og lett på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 grader kaldere og svak vind til lett bris i dag, 2 varmere til 2 kaldere og svak til liten torsdag, og lettskyet til sne, 3 til 2 kaldere og frisk til lett fredag.

I Rindal meldes det om 2 til 3 grader kaldere og vindstille til svak vind i dag, 3 til 1 kaldere og flau til liten torsdag, og sol til sne, 1 til 2 kaldere og frisk til flau fredag.

I Rennebu meldes det om skyet til klarvær, 2 til 4 grader kaldere og svak til flau vind i dag, lettskyet til sne, 1 til 5 kaldere og svak til liten torsdag, og skyet til lettskyet, 5 til 2 kaldere og frisk til laber fredag.

I Lensvik meldes det om skyet til lettskyet, 1 grad kaldere og flau vind til lett bris i dag, 2 varmere til 2 kaldere og svak til lett torsdag, og skyet til lettskyet og 1 til 2 kaldere fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om regn til lettskyet, 1 grad kaldere og lett bris til svak vind i dag, 2 varmere til 2 kaldere torsdag, og 1 til 2 kaldere fredag.

På Krokstadøra meldes det om regn til lettskyet og svak vind til lett bris i dag, 2 varmere til 1 kaldere og svak til laber torsdag, og 2 til 1 kaldere og lett til flau fredag.

Og i Børsa meldes det om lettskyet, 1 grad varmere og vindstille til lett bris i dag, 1 til 3 varmere og svak til frisk torsdag, og skyet til lettskyet, 1 varmere og frisk til svak fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skulle jeg egentlig skrive om mer hiphop, og ha en slik stil gjennom uka, men så var denne dagen så fin at jeg heller ville skrive om britisk pop rock fra 60- og 70-tallet, så da blir det heller sånn. I dag tar jeg for meg sanger fra The Small Faces, The Nice, Herman’s Hermits, og The Hollies.

Først ut har vi The Small Faces. De ble startet opp i London i 1965, og besto i starten av Steve Marriott, Ronnie Lane, Kenny Jones, og Jimmy Winston – som i 1966 ble erstattet av Ian McLagan. «Green Circles» er dagens første sang, og er å finne på tredjealbumet deres, «Small Faces» fra 1967 – som forvirrende nok deler navn med debutplata de gav ut på Decca Records to år tidligere.

«Itchycoo Park» er fra den amerikanske utgivelsen av overnevnte album, og kom ellers ut som singel samme år. «Itchycoo Park» kom til etter at Lane hadde lest om Oxfords skjønnheter, og da spesielt «the dreaming spires». Parken i tittelen kommer fra et sted i Ilford hvor de pleide å henge, som var full av nyperoser og gjorde at de klødde (åpne frukten, og hell frøene ned i nakken på en person, og du skal se at de klør). En annen park tittelen kan henvise til, er Valentines Park, også denne i Ilford. Den ble kalt «Itchycoo Park» på grunn av alle vepsene som stakk folk som hang der. Det er også denne sangen jeg referer i ingressen. Sangen kan sies å handle om å skulke skolen og henge i parken. Linja «What did you do there / I got high» referer ikke til å være høy på dop, men høy på livet og det å skulke skolen.

«Sha La La La Lee» er å finne på andrealbumet, «From The Beginning», også dette fra 1967. Albumet ble utgitt av Decca, etter at de hadde skiftet plateselskap til Immediate. Sangen var deres tredje låt, og den første med McLagan på keyboard. Sangen var svært kommersielt suksessfull, men bandet likte den ikke, siden den hadde en mer R&B- og soul-lyd, enn det de likte, siden de tross alt, var et mod-band. Sangen kom til da manageren deres ønsket en sang i samme stil som Manfred Manns «Do Wah Diddy Diddy», og selv om bandet hatet den, tvang han dem til å spille den inn og utgi den likevel, og den ble jo en hit, tross alt.

«Lazy Sunday» er å finne på konseptalbumet «Ogdens’ Nut Gone Flake» fra 1968. Sangen er inspirert av Marriotts krangling med naboene, og er kjent for bruken av skikkelig Cockney-dialekt, noe Marriott delvis gjorde fordi The Hollies mente at han aldri brukte dialekten sin når han sang. Sangen på sin side, inspirerte i sin tid Blurs hit, «Parklife» fra 1994.

The Nice var et psykedelisk, progressivt rockeband fra London, bestående av Keith Emerson (senere kjent fra Emerson, Lake and Palmer), Lee Jackson, David O’List, og Brian Davison. «The Thougths of Emerlist Davjack» er fra debutplata deres med samme navn, fra 1967. Emerlist Davjack er et pseudonym som kombinerer etternavnene til de fire medlemmene. Sangen ble brukt som uskyldig musikk for barne-TV-serien «The Tyrant King» fra 1968. Serien brukte også musikk av The Rolling Stones, The Moody Blues, og Pink Floyd. Noe av det beste med sangen, er hvordan Emerson får leke seg med keyboard, piano og orgel, og den viser på en måte hva han en dag skulle komme til å lage med ELP.

Herman’s Hermits kom fra Manchester, og ble startet i 1962 av Keith Hopwood, Karl Green, Alan Wrigley, Steve Titterington og Peter Noone, men de har hatt mange medlemmer opp gjennom årene. «I’m Into Something Good» er en singel fra 1964, som kom med på den amerikanske utgivelsen av debutplata «Herman’s Hermits» fra 1965. Sangen er et cover av en låt av Earl-Jean fra 1964, skrevet av Gerry Coffin og Carole King, men den ble kjent med Herman’s Hermits. Den handler om den følelsen man får når man møter noen som man blir veldig glad i, og gjerne kunne tenke seg å tilbringe resten av livet med. Sangen ble for øvrig opprinnelig innspilt med Jimmy Page og John Paul Jones, som da var studiomusikere.

«No Milk Today» er fra femtealbumet, «There’s a Kind of Hush All Over the World», fra 1967, og er kanskje deres mest kjente sang her til lands, mye takket være en reklame fra Tine. Sangen handler om svunnen kjærlighet, og ble en hit i USA noen måneder etter at The Beatles hadde mistet litt av sin popularitet, etter at John Lennon sa at de var større enn Jesus (og det var de jo, uten tvil). Til og med Jesus-fanatikeren Ned Flanders mener det. Sangen er skrevet av Graham Gouldman, og er inspirert av hans far – som hadde besøkt en venn og sett en melkeflaske ved døren med en lapp hvor det sto «No milk today». Han fortalte så sønnen at han burde skrive en sang om det, og at det hele handlet om at huset var tomt og at det ikke var noe kjærlighet der mer.

The Hollies kom fra Lancashire og ble startet opp i 1962 av Allan Clarke og Graham Nash, som var bestekompiser fra grunnskolen. Etter hvert fikk de med seg flere medlemmer, og gjennom årene har også de vært gjennom mange forskjellige folk. «Bus Stop» kom som singel i 1966, og er skrevet av Graham Gouldman, som siden kom til å bli med i gruppen 10CC, og som skrev mange hits fra 60-tallet, for blant andre The Yardbirds («For Your Love»), Herman’s Hermits («No Milk Today») og mange andre. Gouldman fikk ideen til sangen da han tok bussen en dag, og åpningslinjene er skrevet av hans far, Hyme. Sangen handler for øvrig om et par som møtes på en bussholdeplass en regnfull dag. Kjærligheten blomstrer når de deler en paraply.

«Stop Stop Stop» er fra femtealbumet, «For Certain Because», fra 1966, og var det første albumet hvor alle låtene var skrevet av de i bandet, tidligere hadde de for det meste spilt inn coverlåter fra rock & roll, R&B og lignende sjangre. Sangen er en bearbeidet versjon av deres tidligere sang, «Come On Back» fra 1964, og kan tolkes til å handle om en magedanserinne, skjønt, den kan også tolkes til å handle om en «stalker». Han kan se henne, men hun kan ikke se ham, og når hun ser ham, blir det en kamp, og han blir sparket ut – noe som tydeligvis skjer hver uke.

Spillelister

Wimp

Spotify