Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 3 grader og svak vind i formiddag, 6 i ettermiddag, og 5 og lett bris i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet, 2 grader og svak vind natt og morgen, 4 og lett på formiddagen, sol, 7 og svak på ettermiddagen, og lettskyet, 5 og lett på kvelden.

Fredag meldes det om lettskyet hele dagen. 3 grader og svak vind natt og morgen, 1 og flau på formiddagen, 8 på ettermiddagen, og 4 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 til 2 grader kaldere i dag, 1 til 3 kaldere og liten kuling til svak vind torsdag, og 1 varmere til 1 kaldere og laber til flau fredag.

I Rindal meldes det om 1 til 3 grader kaldere og flau til svak vind i dag, 4 til 1 kaldere og svak til laber torsdag, og 3 til 2 kaldere og flau fredag.

I Rennebu meldes det om 3 til 4 grader kaldere og svak vind til laber bris i dag, skyet til sol, 2 til 4 kaldere og stiv kuling til svak vind torsdag, og lettskyet til klarvær, 3 til 1 kaldere og frisk til flau fredag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og flau vind til lett bris i dag, 1 kaldere og svak til laber torsdag, og 1 kaldere og lett til flau fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere til 1 kaldere og flau vind til lett bris i dag, regn til sol, 1 kaldere og lett til laber torsdag, og 2 varmere fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere til 2 kaldere og flau vind til lett bris i dag, regn til sol, 1 til 2 kaldere og frisk til lett torsdag, og 1 til 2 varmere og laber til flau fredag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og flau vind til lett bris i dag, 2 varmere og lett til laber torsdag, og 3 til 1 varmere og frisk til svak fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det atter handle om en brite, men denne gangen er det en utøver innen populærmusikken, som startet opp i et boyband med en viss suksess og et par brukbare sanger. Han er den bestselgende solo-artisten i Storbritannia, og den bestselgende ikke-latin-amerikaneren i Latin-Amerika. Jeg snakker selvfølgelig om Robbie Williams.

«Angels» er fra debutplata hans som en soloartist, «Life Thru A Lens», fra 1997. Sangen ble kjøpt av Ray Hefferman for £10,000, mot at han ble kreditert som låtskriver på albumet. I stedet fikk han en heller kryptisk beskjed; «Even falling angels laugh last, thanks to Ray Hefferman». I følge Williams selv, handler sangen om hans fascinasjon for det paranormale, og for å sitere det Williams fortalte biografen som skrev om ham; «I believed that stuff when I wrote Angels – that's why I wrote Angels. Angels isn't about anybody, it's about the thoughts that loved ones that have passed on come back and take care of you.»

«No Regrets» er fra andrealbumet, «I’ve Been Expecting You», fra 1998. Sangen handler om Williams’ følelser rundt tiden da han var med i Take That – og etter. Når han spiller den live, dediserer han den ofte til de andre bandmedlemmene (Mark Owen, Gary Barlow, Jason Orange og Howard Donald) i gruppa. Etter at han skværa opp med gruppa og ble medlem igjen i 2010, endret han sangens siste linje fra «I guess the love we once had is officially dead» til «I guess the love we once had is officially alive» på sine live-opptredener, og sangen er mindre aggressiv, og mer sentimental.

«Millenium» er også fra andrealbumet, og låner svært mye fra John Barrys «You Only Live Twice» fra James Bond-filmen med samme navn fra 1967. Musikkvideoen er også en parodi på James Bond-filmene, med referanser til «Thunderball» og «From Russia With Love». Den er innspilt i Pinewood Studios, hvor de fleste av Bond-filmene er innspilt, og på slutten av videoen kjører han av sted i en økonomisk bil, en såkalt Bond Bug. Når han får motortrøbbel, blir han forbikjørt av Bonds Aston Martin DB5. Sangen handler selvfølgelig om det nye millenniet.

«She’s the One» er siste sang fra «I’ve Been Expecting You», og er et cover av en sang fra 1997, av det britiske rockebandet World Party. Sangen er en fin ballade, hvor han synger om å finne den ene, spesielle, den rette for ham, og om å overleve den forvirrende delen av forholdet, samt at forholdet vil bestå, selv om Dovre skulle falle.

«Rock DJ» er fra tredjeplata, «Sing When You’re Winning», fra 2000. Sangen sampler Barry Whites «It’s Ecstacy When You Lay Down Next to Me», og A Tribe Called Quests «Can I Kick It?», samt siterer Slick Rick og Doug E. Freshs «La Di Da Di». Sangen handler om en fyr som prøver å imponere en kvinnelig DJ, noe som også vises i musikkvideoen, hvor Robbie stripper ned til skjelettet for å imponere en DJ.

«Supreme» er også fra hans tredje studioalbum, og interpolerer Gloria Gaynors «I Will Survive». Dette av den enkle grunn at da Williams var i Sveits rett før det nye årtusenet sparket i gang, gikk «alle» (innbyggere og turister, til tross for at de ikke snakket samme språk) rundt og nynna på strengeinstrument-soloen fra «I Will Survive». Sangen kan tolkes til å handle om alles jakt etter kjærlighet, noe som reflekteres i linja «And all the best women are married / All the handsome men are gay». Musikkvideoen er for øvrig en hyllest til den britiske formel 1-kjøreren, Jackie Stewart, og er i mine øyne, den beste musikkvideoen hans.

«Feel» er fra femtealbumet, «Escapology», fra 2002, som muligens er den siste bra sangen han gjorde som ikke var et cover (og selv de er heller tvilsomme, med unntak av «She’s the One»). Sangen kan tolkes til å handle om kjærlighet og det å finne den ene personen å bli forelsket i – og som elsker en tilbake, men også om den dypere oppdagelsen av sjelen, og en idé om et liv etter døden (i alle fall i følge en og annen katolsk prest).

Spillelister

Wimp

Spotify