Varme kropper i kalde London

De figurative bildene til Inga Dalsegg er en sjeldenhet i England, et land der kunsten domineres av det abstrakte og absurde. - Sånn er jo ikke livet, sier Inga.
Kultur

En vandring i the Brick Lane Gallery, det lille galleriet i hjertet av Londons trendige østkant, gir et inntrykk av den kunsten som dominerer Storbritannia. Det handler om raske, skraverte linjer, fotomanipulering, brodering og abstrakte former.

Intime øyeblikk

Midt i dette henger de sjelfulle bildene til Inga Dalsegg (32) fra Rindal. Bilder som viser intime øyeblikk, og som provoserer fram minner og følelser. Kunsten til Inga Dalsegg viser at mennesker er en del av jorda, men at vi også hører til et annet sted, en tilstand vi opplever gjennom kjærligheten og lidenskapen.

De seks bildene til Inga er del av utstillinga «Art in Mind», altså «Kunst i tankene», der hun er en av ni kunstnere som stiller ut. Bildene ble malt like før jul, og nakne menneskekropper er tema. Bildene er preget av varme farger og forelskelse. Kunsten er også blitt mer fotorealistisk, med livnære detaljer av elementer som er vanskelige å male, som hender og føtter.

- Det er først i ettertid jeg merker at stilen min endrer seg. Der og da tenker jeg bare at kanskje skal jeg bruke denne fargen i dag. Med disse bildene var målet å skape ei stemning som om menneskene ligger foran en peis, forteller hun.

Kunsten berører

Den berømte gata Brick Lane, som ligger i den populære bydelen Shoreditch, er mørk denne januarkvelden, men lyset skinner fra vinduet til the Brick Lane Gallery. Når det blir for trangt inne i det lille galleriet, trekker folk ut på gata med vinglassene sine. Inga rusler rundt og snakker med publikum, spent på om hun kommer til å selge noe, men mer opptatt av hvordan folk reagerer på bildene.

- Jeg liker å stå i bakgrunnen og følge med når folk ser på bildene mine. Det sterkeste er når de blir rørt. Når de tar til tårer, er det like sterkt hver gang, sier hun.

Inga ble invitert til the Brick Lane Gallery etter å ha sendte bildeprøver.

- Jeg fikk en e-post fra dem og det var ikke måte med skryt! sier hun glad.

De sendte visst ut 16.000 invitasjoner.

Les hele saken i ST 9. januar.