Planlegger spel i Wesselgården

Wesselgårdens Venner planlegger å bruke 200 000 kroner på et historisk spel om livet på Kyrksæterøra på begynnelsen av 1900-tallet. Spelet skal samkjøres med Øramartnan i juli.
Kultur

- Historisk spel er et noe «satt» uttrykk. Derfor vil jeg aller først si at dette skal være nærmere Vømmøl enn Shakespeare. Dette skal bli lystig og folkelig med masse humor, og det skal passe for både ung og gammel, forteller Willy Merkesnes, som er styreleder i foreninga Wesselgårdens Venner, som har det økonomiske ansvaret for gjennomføringa.

Allerede er både manusforfatter og produksjonsleder klar, og det er henholdsvis Jan Even Lian og Marit Lian.

Satser på kvalitet

Videre skal Ingun Øyasæter være inspisient - det vil si ta hånd om den praktiske gjennomføringa, mens Helga Hjorthol står for PR og markedsføring.

Ifølge Willy Merkesnes blir det et timelagt spel som skal framføres fire ganger under Øramartnan i tidsrommet 19. til 21. juli. Inne på tunet på gården skal det rigges en 250 kvadratmeter scene, og tribune med plass til 250-300 tilskuere.

- Vi satser friskt, men ønsker kvalitet på det vi gjør, sier Merkesnes, som heller ikke utelukker muligheten for at en profesjonell skuespiller blir hyret til hovedrollen i spelet.

Må ha støtte

Flere støttespillere må på banen for å kunne gjennomføre ei slik storsatsing, men Merkesnes håper og tror på et velvillig næringsliv, som vanligvis er raus med lommeboka til tiltak både innenfor kultur og idrett i Hemne.

Målet er også at dette skal bli en årlig begivenhet.

Les hele saken i ST 25. januar.