- Ikke fornøyd med resultatet

Storåsfestivalen vil nå få kontroll på kostnadene og strammer inn i forhold til de frivillige.
Kultur

I disse dager kommer regnskapet for Storåsfestivalen, og det viser at festivalen fikk et overskudd på 4-500 000 kroner før skatt for 2006, opplyser fungerende styreleder Ola I. Solem til ST. Dermed ligger de omtrent på samme resultatnivå som i fjor.

- Vi er ikke fornøyd med det, sier Ola I. Solem. Han sier årsaken til at resultatet ikke ble bedre, til tross for rekordbesøk, med over 20 000 festivaldøgn over tre dager, er at de ikke klarte å få til kostnadskontrollen.

- Vi tok inn mer inntekter enn beregna, men utgiftene øker også. Nå har vi mye fokus i organisasjonen på å få kontroll på det vi holder på med. Vil vi få til en bedre festival, trengs det kapital. Vi tjener for lite for å kunne ta større sjanser på musikkfronten, det er for lite til å få til bedre infrastruktur, sier Solem.

Strammer inn

Nå vil Storåsfestivalen stramme inn. De vil få mer kontroll på kostnadene knytta til de frivillige. Det gjelder først og fremst frivillige enkeltpersoner. Det er mange frivillige som får gratis billetter, og som både bor og spiser gratis.

- Kanskje er det for mange som er med? Kanskje er det et for stort antall som har akkreditering? Frivillige lag og organisasjoner er motoren i det. De skal få tjene penger. Men de har tjent mer enn oss. Det må samarbeid til for å få dette til, sier Solem.

30 000 i 2014?

Både festivalgründer Sveinung Sundli og festivalsjef Thomas Ryjord har tidligere uttrykt ambisjoner om å vokse. Ola I. Solem vil også at Storåsfestivalen skal vokse, trass i at resultatet ikke er så godt som ønska.

- Jeg vil at vi skal utvikle oss. Jeg er ikke en status quo-mann. Jeg vil være visjonær. Vi sa det det første året, at når 10-årsjubiletet kommer, så har vi 30 000 på hovedkonserten. Det er en vill drøm, men kan bli realitet, sier Ola I. Solem.

Les mer om Storås-festivalen i ST 27. januar.