Lån bøker på mobil og brett

Med ny app kan du låne e-bøker fra biblioteket.

Du trenger ikke lenger besøke biblioteket for å låne bøker. Med en ny app kan du laste ned lånte e-bøker til mobil eller nettbrett. Illustrasjonsfoto 

Kultur

2. juni lanseres appen eBokBib, som vil gi leseglade sør-trøndere tilgang til et bredt utvalg av e-bøker. Den gir elever ved de videregående skolene og innbyggerne i alle kommuner muligheten til å låne e-bøker gratis til sitt nettbrett eller mobil.

Spleiselag

– Vi er svært fornøyd med å være i mål med ei flott løsning som vil sikre fylkets lånere tilgang til ettertraktede og aktuelle bøker for nettbrett og mobil, sier fylkesbiblioteksjef i Sør-Trøndelag, Hildegunn Hestnes, i ei pressemelding fra Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Ordninga er organisert av Sør-Trøndelag fylkesbibliotek, og er et spleiselag mellom fylkeskommunen og folkebibliotekene i Sør-Trøndelag.

Slipper purring

For å komme igang må man ha et lånekort fra et folkebibliotek eller ved et bibliotek på videregående skole i fylket, og laste ned appen eBokBib fra app store eller Google Play.

Lånenummeret på bibliotekkortet brukes for å laste ned appen, i tillegg til lånerens pin-kode som er knyttet til kortet.

Det er mulig å låne inntil 10 e-bøker i gangen, og lånetida er to uker. Og dersom man ikke skulle rekke å lese ferdig boka innenfor lånetida, kan låneren selv fornye lånet én gang. Forutsetninga er at det ikke er venteliste på boka.

Praktisk for den som av og til glemmer å levere tilbake den lånte bibliotekboka i tide, og som får purring, er at e-bøkene automatisk leveres inn etter to uker.