En perfekt rett som står seg for seg selv som et kjøttfritt alternativ, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk. Istedenfor kålrot kan man også bruke annen rotfrukt, som sellerirot, gulrot, pastinakk, beter, eller lignende.

Ett godt tips for å tilberede bakte grønnsaker på denne tiden av året, da vi ikke har ferske grønnsaker, er å trekke grønnsakene i en salt, smaksatt lake. Den skal smake som sjøvann, dette gir en saftigere og mer smakfull grønnsakrett.

1 middels stor kålrot, skrelt og skjært i 1 cm tykke skiver

Lake

5 dl vann

2 toppede ss salt

1 ss sukker

½ chili, skjært i ringer

1 laurbærblad

Panering

2 egg, pisket sammen

2 dl pankomel eller brødkrumme

Dressing

5 ss kesam original

1 ss tomatpesto, kjøpt eller selvlaget

2 ss vårløk, finkuttet

  • Bland alt, og la trekke smak i ca. 1 time før bruk.

  • Kok opp saltlaken, la den trekke i 1–2 minutter. Smak på den, den skal smake som sjøvann.

  • Legg kålrota, eller om du velger en annen grønnsak i den varme laka og la trekke i 15–20 minutter til den er «kokt».

  • Ta ut kålrota og tørk den på et kjøkkenpapir.

  • Vend godt i sammenpiskede egg, og så i brødkrumme.

  • Legg de panerte skivene på et stekebrett med bakepapir.

  • Stek på varmluft i 10 minutter på 200 °C, ta ut og snu for så å stek på 10 minutter på andre siden til de blir sprø.

Servere med dressing, eller som tilbehør.