Orkanger

I dag melder yr.no om flau vind hele dagen. Lettskyet og 1 grad på formiddagen, 3 på ettermiddagen, og skyet på kvelden.

Lørdag meldes det om skyet og flau vind hele dagen. 3 grader natt og morgen, 4 på formiddagen, 7 på ettermiddagen, og 8 på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet, 8 grader og flau vind natt og morgen, skyet og 3 på formiddagen, lettskyet, 5 og vindstille på ettermiddagen, og skyet, 4 og flau på kvelden.

Mandag meldes det om flau vind hele dagen. Lettskyet med sjanse for regn og 5 grader natt og morgen, lettskyet og 3 på formiddagen, 7 på ettermiddagen, og skyet og 4 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 til 2 grader kaldere i dag, 2 grader kaldere ti l3 varmere og vindstille til lett bris lørdag, 3 grader kaldere til 3 varmere og flau vind til lett bris søndag, og 1 grad kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 2 til 1 grader kaldere og lett bris til flau vind i dag, lettskyet til regn og 1 grad kaldere til 1 varmere lørdag, lettskyet til regn, 4 til 1 grader kaldere og flau til svak vind søndag, og 1 til 2 grader kaldere og flau til svak vind mandag.

I Rennebu meldes det om 6 til 1 grader kaldere og flau vind til lett bris i dag, skyet til lettskyet, 1 grad kaldere og laber til lett bris lørdag, 5 grader kaldere til 1 varmere og flau vind til laber bris søndag, og lettskyet til skyet, 2 til 1 grader kaldere og svak vind mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere og svak vind til lett bris i dag, 2 til 1 grader varmere og lett bris til flau vind lørdag, lettskyet til regn, 1 grad kaldere til 1 varmere og flau til svak vind søndag, og lettskyet til skyet, 1 til 2 grader varmere og svak vind mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere i dag, 2 til 3 grader varmere og flau vind til lett bris lørdag, lettskyet til regn, 1 til 2 grader varmere og svak til flau vind søndag, og lettskyet til skyet og 1 grad varmere til 1 kaldere mandag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere og flau til svak vind i dag, 1 grad kaldere til 2 varmere og flau vid til laber bris lørdag, lettskyet til regn, 1 grad kaldere til 2 varmere og flau til svak vind søndag, og lettskyet til skyet, 2 grader varmere til 1 kaldere og svak vind mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og flau til svak vind i dag, 1 til 3 grader varmere og svak vind til laber bris lørdag, 1 til 4 grader varmere og flau vind til lett bris søndag, og 1 grad varmere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om sanger fra en film jeg ser hver allehelgensaften, nemlig «The Crow» fra 1994, basert på tegneserien av James O’Barr med samme navn fra 1989.

Først ut er newzealenderen Graeme Revell med den herlige «Inferno». Låta starter med herlig gitarspill, før synth og electronica setter inn, og det er en ren og sann glede å høre på. Ståpels og øregasme over hele linja. Som med de andre sangene som utgjør filmmusikken til filmen, skaper også denne en mystisk atmosfære som gjør deg obs på hva enn som skjer og kommer til å skje. Herlig sak over hele linja.

Så har vi The Cure (som jeg skrev om på onsdag) med «Burn». Sangen er skrevet spesielt for filmen. Robert Smith leste tegneserien filmen er basert på mens han skrev den, og James O’Barr er stor fan av The Cure og Joy Division, og har krydret tegneserien med referanser til de to bandene. Sangen handler om Eric Draven, hovedpersonen fra «The Crow». Den er fylt med fortvilelse, og det er lite håp som skinner gjennom linjene. Ensomhet, smerte, sinne. Den passer både tegneserien og filmen perfekt.

Nine Inch Nails er neste band ut, med et finflott cover av Joy Divisions «Dead Souls», som også er fylt med fortvilelse og den herlige NIN-lyden bare Trent Reznor kan lage. Ian Curtis (vokalist og frontfigur i Joy Division), hadde forskjellige flashback til et tidligere liv, som kan være hva de to første linjene referer til; «Someone take these dreams away / That point me to another day». I denne sangen snakker han om de andre virkelighetene han opplevde, krydret med vrangforestillinger og forvrenging. Det kan også være et intenst hat mot telefonselgere.

Så følger Violent Femmes på, med «Color Me Once» (sga sei, de har andre sanger enn «Blister in the Sun»!). Sangen handler om en mann som finner ut av virkeligheten når det kommer til livet og forhold. Du begynner livet med åpne armer, tiltro til verden og naivitet, før du finner ut at verden er ondskapsfull og jævlig, og du føler det som om alle har løyet for deg. Ingenting er som det fremstår. Følelsene dine er som en berg-og-dal-bane, og du lurer på hva folk tror om deg, spesielt de du liker spesielt godt. En god beskrivelse av livet, i grunn. Og med herlig instrumentbruk, særlig gitar og vokal.

Deretter er det Helmet som står for tur, og de er i dag representert med «Milktoast» (også kjent som «Milquetoast»). Sangen kan tolkes til å handle om alle de tingene du ønsker å høre, og ønsker å tro, men samfunnets normer og regler, tillater deg ikke å tro på dem, så de blir til ubrukelige tanker. Da er det viktig aldri å glemme det du en gang hørte og trodde på. Som med de andre sangene, passer den perfekt til filmen. Både med tekstens innhold, lydbildet, og den generelle følelsen man får når man hører dem.

Og til slutt har vi Medicine med «Time Baby III», eller «Time Baby II» som den heter på soundtracket til filmen. Dette fordi det er en omskrevet, og mer gjennomsiktig versjon av originalen, laget spesielt for filmen. Bandet er også med og opptrer mens de spiller sangen. Sangen er roligere enn de andre sangene jeg har tatt for meg, men det betyr ikke at den er dårligere. Den er i og for seg ganske bra. Sangen kan tolkes til å handle om å overvinne noe grusomt, og ikke bli «tatt» av det.

Spillelister

Wimp

Spotify

Husk også å sjekke ut Jabb-Sjur senere i dag.