Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 4 kuldegrader og svak vind i formiddag, 3 i ettermiddag, og 4 og flau i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet, 5 kuldegrader og flau vind natt og morgen, 7 på formiddagen, klarvær og 6 på ettermiddagen, og 7 og svak på kvelden.

Fredag meldes det om lettskyet, 9 kuldegrader og flau vind natt, morgen og formiddag, skyet og 6 på ettermiddagen, og 5 og vindstille på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 til 1 grader varmere og laber til lett bris i dag, 2 til 1 varmere og laber til flau vind torsdag, og 1 varmere til 1 kaldere og flau fredag.

I Rindal meldes det om lettskyet til skyet i dag, 1 grad kaldere og flau vind torsdag, og 1 varmere og flau til svak fredag.

I Rennebu meldes det om skyet, 1 grad kaldere og lett bris i dag, 1 kaldere og lett til laber torsdag, og 1 til 2 kaldere og lett til laber fredag.

I Lensvik meldes det om 3 grader kaldere og lett til laber bris i dag, 3 til 2 varmere og lett til svak torsdag, og 3 til 2 varmere og flau til lett fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 3 til 2 grader varmere og laber til lett bris i dag, 2 til 3 varmere og lett til svak torsdag, og 4 varmere og svak fredag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere og laber til lett bris i dag, 1 til 2 varmere torsdag, og 1 til 2 varmere og flau til lett fredag.

Og i Børsa meldes det om 2 til 1 grader varmere og svak vind i dag, og 3 til 2 varmere og lett til svak torsdag og fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur burde jeg sikkert tatt for meg noe mulla-musikk, men gudene vet hva han hører på, så i stedet skal det handle om jentemusikk, nærmere bestemt duoen KUUK. De består av Mira Berggrav Refsum og Ragna Solbergnes. Mira startet rap-karrieren sin med å freestyle for 2 Chainz på Hove 2013, crewet hans filma det, og det hele endte opp på slutten av musikkvideoen til låta «24 Hours to Live».

Selv snubla jeg over dem i fjor høst, da jeg satt på Brukblæst og drakk overprisa øl og venta på konsertene under dødsmessa, og leste at de skulle spille på Feminalen i Trondhjem. Flekke opp mobilen, google, lagre på mobilen, sjekke ut når jeg etter hvert kommer hjem. Ha to sanger på repeat resten av natta og den påfølgende morgen, formiddag, og ettermiddag, til jeg våkna rett før det ble kveld, og ikke følte meg i form til å få med meg dag to av dødsmessa. Får se Mare en annen gang. Men jeg snakker meg bort.

Litt over en måned senere dukker enda en låt opp, med saksofon av Bendik Brænne og gode greier. Sga sei! Jeg vet jeg er hekta, prater om dem på sosiale medier, og prøver å få min far hekta, men han holder seg til popmusikken på P3, og unngår – som så alt for ofte i det siste – god musikk.

Så tilbake til saken, eller i alle fall til første sang jeg tar for meg, nemlig «HOR», produsert av en fyr (Joel Kolltveit) som før hovedsakelig bare drev med dubstep og ikke hadde sansen for vokal. En sang med en fantastisk musikkvideo, som sikkert skapte nok blest og negative kommentarer, men alt jeg vet er at jeg digger M og R. Sangen handler om å være ei hore, mens musikkvideoen på sin side tar for seg sauens følelser, og er filmet over en helg i Ragnas hjembygd – Rossfjord (mange scener er innspilt i familiens gamle fjøs), med god hjelp av lokalmiljøet. Også en veldig fet beat, og et refreng jeg simpelthen digger. «Hor, vi driver hor / Tjener masse grunker på det vi liker best; pule, drikke, runke, livet er en jævla fest!»

«HTG» er sang nummer to, og kan vel oppsummeres i disse linjene «Ikke prøv og lek HTG / Når du vet du vil være med» (for de uinnvidde, betyr «HTG» «hard to get») og «Ække sånn jente som flørter / Jeg bare squirter» (noe jeg har gått rundt og sitert i hytt og gevær den siste uken). Flott lyrisk og musikalsk, og veldig lett å få på hjernen. Jeg kan se for meg Ravi i campingvogna snakke om låta på «Landeplage» om noen år. Null problem. Musikkvideoen er også noe man må få med seg, med nakne mannerumper, en ginger (samme som i musikkvideoen til «HOR»), og et flott utvalg vakre kvinner som denger løs på hverandre ved Miras hytte på Langebåt, akkurat slik jeg selv husker det fra bitchfightene utenfor Bøndenes hus i Buvika og gamle Grøtte skole på Fannrem i min ungdom.

«10 000 HIGH FIVES» er den siste låta jeg har funnet fra KUUK, og jeg ser med glede frem til mer i løpet av årene som kommer. Det er for øvrig overnevnte sang med saksofon av Bendik Brænne. I tillegg til fløyte, brass, gitar og bare godsaker egentlig. Jeg gir dem gladelig ti tusen høye femmer, og mer til. For å skamløst sitere (og endre slik at det passer bedre) Anders Smestad, «Jeg vil gi dere penger, babies, en bag med penger / Cash til å kjøpe all dritten dere trenger». Greit nok, jeg har ikke en bag med penger, men bagateller. Og hva gjør man ikke for god musikk uansett? Jeg elsker basslinja som går i bakgrunnen, og spiller luftbass på kontoret, samtidig som jeg drømmer meg bort til gitarsoloen. Liker også hvordan de snakker tilbake til folk som har (hatt) en negativ innstilling til dem på Twitter. Håper for øvrig på en like fet musikkvideo til denne låta som de to overnevnte. «Twitter-hoes / Dokker høres ut som no bitre, jævla bros / Kan dokker ikkje prøve å ta oss på no litt mer kreativt enn at vi ikkje har skills» (journ.anm, jeg kan ikke skrive dialekt for fem flate øre – verken den jeg snakker eller andre).

KUUK har flyt.

Spillelister

Wimp

Spotify