— Jeg er født og oppvokst på Orkanger, men så flyttet vi til Rennebu og Berkåk. Der ble Astrid bestevenninna mi. Men så flyttet vi tilbake til Orkdal, og nå savner jeg Astrid sååå veldig. Derfor skrev jeg en sang om – og til – henne, sa den da 11 år gamle sangene, som også hadde satt melodi til sangen.

Plutselig frisk

Lørdag 5. mai 2007 var det duket for opptreden under sentrumsmartna'n på Orkanger, og den scenevante jenta tok publikum med storm med tre sanger. Selve MGP Junior-melodien fikk ingen høre – det ville vært brudd på reglementet.

Det var i slutten av februar samme år at Celine fikk vite at hun var en av tre finaleklare trøndere til det årets finale, som skulle gå i Oslo Spektrum 2. juni.

— Jeg var hjemme og var syk, men ble plutselig frisk da jeg fikk vite at jeg var i finalen. Jeg jublet og begynte nesten å gråte, fortalte hun til ST.

Og så ble alle gode ting tre også for Celine. Hun hadde nemlig forsøkt å komme gjennom nåløyet to ganger tidligere uten å lykkes.

— Jeg gleder meg og er litt nervøs, men det skal jeg sikkert være også.

I godt selskap

I 2007 var det altså ei jente fra Orkdal som skulle forsvare sterke, trønderske tradisjoner i Melodi Grand Prix Junior. I 2005 var det Malin fra Trondhjem som gikk helt til topps. I 2006 gjorde Ole Runar fra Hemne akkurat det samme.

— Jo da, jeg har naturligvis hørt om Malin og Ole Runar. Jeg vet de vant de to siste åra, sa Celine Solemsløkk Helgemo.