Norsk asparges bør spises nå. Det finnes utallige oppskrifter og tilberedningsvarianter på asparges. Den kan brukes både som hovedrett, innslag på festbordet i maidagene, og som tilbehør. Dagens variant er en asiatiskinspirert variant.

For 4 personer

2 biter asparges

  • Skrell aspargesene.

  • Stek de i en panne med soyaolje på middels varme i 3–4 minutt til de får en stekt overflate, men samtidig fortsatt er spenstige i strukturen.

Agurk- og sesamsaus

1 middels stor agurk, ta ut kjernen og del den i fine biter

1 vårløk, om du ønsker litt ekstra farge, kan rødløk benyttes, deles i små biter

1 ss fersk timian, finhakket

2 ss sesamfrø

2 ss sesamolje

2 ss limesaft

2 ss østerssaus

2 ss fiskesaus

1 ss olivenolje

  • Rist sesamfrøene i en tørr panne/kjele til de er gylne og begynner å poppe.

  • Tilsett løk og agurk, vend dette godt sammen.

  • Tilsett resten og la dette marinere i 15–20 minutt før servering.