«Hackers» er en film om hacking, med stjerner som Jonny Lee Miller (Sherlock i «Elementary» bl.a.), Angelina Jolie og Matthew Lilliard (Shaggy i «Scooby-Doo»). Filmen følger en gjeng hackere, som er flinke til å utnytte systemfeil, bakdører, trojanere med mer.

Dette kommer godt med, når en av dem bryter seg inn hos et stort selskap (Ellingson Mineral Company) – bare for å vise at han kan, og snubler over noe stort som er forsøkt slettet (eller i alle fall lagt i papirkurven). Han får autoritetene på døren, men rekker å gjemme unna det han fant, og kontakter de andre hackerne og forteller dem om det.

Det er starten på en storstilt heksejakt – både på hackere, og på mannen bak, Eugene «The Plague» Belford (Fisher Stevens). Plague har nemlig laget et virus for å snyte Ellingson for en god del penger, og skylder på hackerne når han tar kontakt med Secret Service for å få tilbake fila. Det hele ender med et stort angrep på super-computeren og The Plague.

Filmen ble lagt på nittitallet, da Internett stort sett var noe totalt uforståelig og ukjent for folk flest, og den reflekter idealene i hacker-manifestet, som blir brukt i filmen. «This is our world now … the world of the electron and the switch […] We exist without skin color, without nationality, without religious bias … and you call us criminals! […] Yes, I am a criminal. My crime is that out of curiosity.»

Interessant nok, brukte filmskaperne ekte hackere, som Nichiolas Jarecki Dave Buchwald, til å rådføre seg med hvordan de burde lage filmen, for å presentere hacking og innsiden av super-computere for folk flest.