Året har mange matmerkedager, og det er nesten slik at hver ingrediens har sin matdag. Siden det er fiskens dag på søndag, passer det godt med en smakfull fiskeoppskrift som kan inspirere til en god søndagsmiddag.

Denne asiatiskinspirerte fiskegryta, passer godt for en vinterdag, og med noen forberedelser, tar denne retten bare 20 minutt å lage.

Fire porsjoner

1 stk. løk, skjært i tynne skiver

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss nøytral olje til steking (raps, soya)

1 ss smør til steking (kan sløyfes, men gir en ekstra «nordisk» touch)

1 ts gurkemeie

0,5 ts chiliflak, eller fersk chili om du har

1 boks hermetiske tomater

1,5 dl kokosmelk

1 stk. rød paprika, i terninger à 1 cm x 1 cm

250 g torsk- eller seifilet

250 g laks- eller ørretfilet (man kan også bruke utvannet klippfisk om man ønsker, men vær da forsiktig med å salte gryta)

100 g sukkererter i strimler

0,5 potte frisk koriander, finkuttet

50 g mandler, grovhakket

Saften av 1 stk. lime

Slik gjør du det

  • Varm oljen i en gryte eller romslig stekepanne på middels varme.

  • Tilsett løk, hvitløk, og chili, og surr dette noen minutt til det blir blankt og mykt. Tilsett gurkemeie og paprika, og la det frese med i ca. 1 minutt.

  • Tilsett tomater og kokosmelk, og kok opp. Smak til med salt og pepper.

  • Tilsett fiskebitene og la gryta trekke, ikke koke. Trekk i 5–6 minutt til fiskebitene er gjennomtrukket.

  • Dryss over sukkererter, hakket koriander, og mandler, og press limesaft over.

  • Serveres med ris.